Publicat: 9 Decembrie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

DE LA O ZI LA ALTA

Greva tipografilor

IN POSTUL MARE-MÎINE, POST DE... ZIARE!
Într-o lună cu multe sărbători şi zile libere, doar o grevă a tipografilor mai lipsea. O vom avea, mîine, deoarece la repetatele cereri ale sindicatului de ramură Guvernul n-a dat nici un răspuns, iar dl. Zelenco a dat din umeri, explicînd: „Domnilor, aveţi şefi care negociază prost!"

Dialog GUVERN-SINDICATE
Echipa guvernamentală, compusă din d-nii Văcăroiu, Negriţoiu, M. D. Popescu şi Zelenco - a dialogat principial cu sindicaliştii, cărora primul ministru le-a dezvăluit o noutate senzaţională:

„Singura cale de redresare o constituie producţia!"
Unele confederaţii au boicotat dialogul, iar cele prezente s-au ciorovăit. A fost adusă în discuţie situaţia foarte neortodoxă a RENEL-ului prin gura Iui Miron Cosma.
DE DIALOGAT, SE VA MAI DIALOGA. ŞI NU PUŢIN...

DEMOCRAŢIA ROMÂNEASCĂ A PROGRESAT CU... 100 MILIOANE DOLARI!
La atîta a evaluat Comunitatea Europeană avansul nostru, acreditîndu-ne un împrumut pe 7 ani pentru... echilibrarea balanţei de plăţi! Domnii Florin Georgescu şi Mugur Isărescu, plecaţi în mare grabă la Bruxelles, au luat în serios dubla ironie comunitară punîndu-şi fericiţi semnăturile pe memorandum şi pe acordul împrumutului pe care nu se ştie cine-i va plăti...

SCANDALUL DE... MILIARD DIN PARLAMENT!
Deconspirată în presă (contra cost, desigur!) o notă respinsă însă, anterior, de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, prin care se propuneau achiziţii şi dotări de peste un miliard de lei, a stîrnit mînia legitimă a FSN-ului care a protestat vehement prin dl. Berceanu. Afacerea — dacă era acceptată — era de... milioane pentru cîţiva negustori de aparatură electronică şi automobile, ca şi pentru cei care ar fi încasat comisioanele aferente. N-a fost să fie, dar scandal a ieşit. Au fost acuzate metodele neortodoxe de procurare a documentului şi s-a cerut o anchetă. A sărit ca ars în apărarea „Evenimentului zilei" nimeni altul decît dl. Petre Roman, aruncînd pisica moartă în curtea televiziunii.