Publicat: 9 Februarie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

În chestiunea "POPORULUI MOLDOVENESC":
 
PARTIDELE AU REACŢII EMOŢIONALE, IAR OFICIALITĂŢILE ESTIMĂRI PRUDENTE
PDSR lansează chiar alternativa la sintagma "Fraţii noştri de dincolo de Prut”:
 
«PUTEREA DE LA RĂSĂRIT DE PRUT»
 
Asta pentru a se delimita vremelnica agrocraţie de la Chişinău de "fraţii" care, însă nu vor vota cu prea mult entuziasm pe miniştrii care-şi văd ameninţat accesul în Parlament.
 
CONSILIERUL PREZIDENŢIAL, TRAIAN CHEBELEU, CONSIDERĂ CHIAR CĂ "REFERENDUMUL DEGHIZAT" AR PUTEA AVEA UN EFECT POZITIV FAŢĂ DE EVENTUALE REACŢII DIN BLOCUL FOST SOVIETIC
Abia refăcut după operaţia suferită, liderul C. D.
 
EMIL CONSTANTINESCU atacă frontal blocul Puterii propunând...
"VARIANTA ORI-ORI"
 
Reluând gravele acuzaţii de trădare, lansate de Vadim, şi opunându-le lipsei de reacţie a persoanelor vizate, acuză confuzia generată în opinia publică, erodarea încrederii cetăţeanului.
În privinţa acuzaţiilor aduse ministrului Apărării, generalul
 
NICULAE SPIROIU, dl. Constantinescu consideră că...
• ORI SPIROIU E CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ PENTRU TRĂDARE
• ORI VADIM ESTE BĂGAT LA PUŞCĂRIE PENTRU ULTRAJ, CF. ART. 239...
 
Preşedintele cere intervenţia Preşedintelui, în calitatea sa de comandant al forţelor armate şi a primului-ministru, în calitate de şef al guvernului.
 
AICI, cele două alternative sunt văzute astfel:
• Dacă acuzaţiile sunt întemeiate, gravitatea lor impune decizia guvernului.
• Dacă sunt false, guvernul trebuie să sesizeze Parchetul General pentru ultragierea unui membru al său.
 
DIN AMBELE PUTEREA IESE PROST ŞI, DACĂ ACEST COMUNICAT MENAJEAZĂ PENTRU MOMENT INSTITUŢIA PREZIDENŢIALĂ, UN ALT SCANDAL PARE CĂ O VA IMPLICA:
 
DEZVĂLUIRILE DIN PRESĂ LEGATE DE IMPLICAREA ÎN AFACERI NECURATE A GENERALULUI LOCOTENENT MARIN PANCEA, SECRETARUL CONSILIULUI SUPREM DE APĂRARE! 
 
Sume mari în dolari pe CEC-uri nominale, proprietăţi în valoarea de multe zeci de milioane, încercări de muşamalizare a unor situaţii jenante ridică serioase semne de întrebare asupra calităţii dlui general şi a capacităţilor sale de a-şi onora în mod corect sarcinile.
 
DE ALTFEL, ÎN PRIVINŢA DOMNIEI SALE S-AU MAI FĂCUT AUZITE RUMORI LEGATE DE AFACEREA "DRUMUL KENTULUI" ŞI DE O FOARTE ÎNCURCATĂ AFACERE CU BUTELII, CARE S-AR PUTEA SĂ "EXPLODEZE" ACUM...
"SERIALUL GENERALILOR" CONTINUĂ:
 
FLORICĂ - SPIROIU - PANCEA
 
Cine urmează?
 

 

Bursa informaţiilor

"Drumul Kentului" în boxă

• "LIBERTATEA" A AVUT, AŞADAR, DREPTATE CÂND A PORNIT "ASALTUL ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI CU EPOLEŢI.

Secţia Parchetelor Militare din Parchetul General a dispus trimiterea în judecată a generalului maior Valeriu Ursu Gheorghe de la Departamentul Înzestrării Armatei, colonelului Toader Bălan, coIonelului Ion Pântece şi maistrului militar Ion Mândruţă, implicaţi în afaceri cu ţigări de contrabandă.
Potrivit actului de sesizare a instanţei, pe parcursul derulării unui contract intervenit între R.A. "Romtehnica" şi firma "Bina Trading Co" din Liban,, reprezentată de fraţii Nassar, s-a recurs, printre altele, la  stingerea, creanţelor prin intermediul unor file CEC emise de alte societăţi în beneficiul Regiei amintite fără a exista, însă, raporturi de natură să justifice aceste plăţi. Totalul sumei din facturile astfel emise se ridică la peste 2,8 miliarde de lei. 
Actul de acuzare mai menţionează, între altele, faptul că între primii trei inculpaţi şi firma "Ema" a intervenit o înţelegere conform căreia diferite cantităţi de ţigarete să fie vândute prin magazinul de incintă al RA "Romtehnica", iar sumele obţinute să fie folosite pentru plata chiriei unui depozit din Calea Plevnei şi pentru plasarea produselor speciale achiziţionate de firma libaneză. Dar, cu o singură excepţie, ţigaretele au fost vândute direct, fără a mai fi introduse în gestiunea magazinului şi fără a se mai intocmi documente de livrare.
În plus, în cursul cercetărilor, în încercarea de justificare, inculpaţii au completat facturi cu date nereale sau au falsificat chitanţe.


 

Mircea Druc, încercând să "citească" harta României...

"Dacă în Moldova s-ar manifesta cel mai puternic o mişcare islamică, Snegur ar deveni brusc liderul ei...
...defineşte Mircea Druc oportunismul lui Mircea Snegur
 

 
Parlamentul vizionează în direct
UN ZGUDUITOR DOCUMENT ISTORIC: "MEMORANDUMUL DURERII"