Publicat: 16 Februarie, 2017 - 00:00
Cartea din mâneca conservatorilor
Capusa CNADNR

Punctul pe Y / joi 08 aprilie 2010 Nr: 3017

Capusa CNADNR

Au facut valva dezvaluirile referitoare la bijuteriile doamnei Tiron, sefa de la Compania de drumuri. Dansa pare sa fie atat de atasata de ele incat nu le poarta doar la ocazii festive - baluri, receptii, nunti - ci in activitatile de fiecare zi. Ca doamna Tiron ignora faptul ca ele ar fi trebuit mentionate in declaratia de avere nu ma mira: cati sunt cei care tin cont de aceste declaratii? Care respecta prevederile legale? Cativa. Restul pun chestiunea ca pe o birocratie care trebuie tratata cu sictirul de rigoare.

Ce i-a socat, totusi, pe cei care au facut aceste remarci? Doamna Tiron e, la urma-urmelor, femeie, si femeile iubesc bijuteriile, dupa cum bine se stie. Are aceasta slabiciune - sa le poarte tot timpul. Pe cine deranjeaza chestia asta?

Cred ca, in primul rand pe cei care, pricepandu-se nitel la cifre, realizeaza ca intre valoarea acestor bijuterii si leafa de la stat a doamnei directoare exista o neconcordanta. Si nu una mica. Situatie in care expozitiile sale itinerante pot sa deranjeze persoanele mai susceptibile.

Adevarata problema a doamnei Tiron nu sunt, insa, bijuteriile, ci chiar institutia pe care o pastoreste. O institutie cu 400 de oameni, majoritatea rude intre ele, cu o sumedenie de directori si cu competente care se bat cap in cap. La CNADNR se poate bloca, cu anii, orice problema. Cred chiar ca existenta acestei institutii-capusa, care suge la greu din fondurile ministerului, este cauza faptului ca nu se fac autostrazi si nu se repara drumuri. Ea trebuie sa justifice utilitatea celor 400 de oameni si 40 de directori, ceea ce nu-i mai lasa timp si resurse sa se mai ocupe si de altceva. CNADNR este o forma de colectare organizata a spagilor, atata timp cat decide asupra oricarui amanunt. Cred ca un ministru mai preocupat de bunul mers al treburilor, care ar elimina aceasta veriga inutila externalizand activitatea de drumuri, ar impusca mai multi iepuri dintr-un foc: ar scapa de balastul a 400 de oameni ( la privat, toata treaba s-ar rezolva cu cel mult o suta ) si ar pasa responsabilitatile asupra celor care fac treaba. Dar pentru asta iti trebuie curaj: curajul de a scoate din ecuatie spaga…CNADNR, o caracatita cu mai multe capete? Ce poate face ANI?
Sefa CNADNR: Ma supun controlului ANI
Dorina Tiron (CNADNR): ANI poate sa controleze fara probleme, declaratia mea de avere este in regula
Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-3206.phtml