Publicat: 25 August, 2014 - 11:14
Share
In viziunea lui, circul se face cu oameni

Deputatul independent Remus Cernea va depune luni, la Senat, un proiect de lege prin care se interzice folosirea animalelor sălbatice ''fie ele capturate din natură, fie născute în captivitate, în spectacole de circ sau orice alt tip de spectacol''.

Remus Cernea a precizat că propunerea legislativă amendează Legea pentru Protecţia Animalelor nr. 205 din 2004 (republicată în 30 aprilie 2014), iar dacă va fi adoptată va intra în vigoare la 12 luni după publicarea în Monitorul Oficial.

Deputatul a afirmat că principala modificare este adusă art 17 care se completează cu interzicerea folosirii animalelor sălbatice, ''fie ele capturate din natură, fie născute în captivitate, în spectacole de circ sau orice alt tip de spectacol''.

Remus Cernea a ţinut să precizeze că o petiţie online în acest sens, adresată Parlamentului, poate fi semnată de toţi cei care se opun folosirii animalelor sălbatice în circuri sau orice alt tip de spectacol.

"În mai puţin de 48 de ore, petiţia a strâns peste 1.500 de semnături online şi foarte multe comentarii de susţinere. (...) Adoptarea unei astfel de reglementări ar demonstra că România doreşte să facă paşi înainte pentru protejarea animalelor şi să repare, treptat, erorile grave din trecut", a precizat deputatul Remus Cernea.