Publicat: 14 Ianuarie, 2021 - 14:03
Share

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, transmite un apel Ministrului Educaţiei de a trata cu responsabilitate subiectul redeschiderii şcolilor pentru a nu crea aşteptări în rândul părinţilor şi elevilor, aşteptări neîntemeiate, care nu sunt susţinute de situaţia epidemiologică actuală din România.

"Declaraţiile şi opiniile exprimate în ultimele zile în spaţiul public referitoare la redeschiderea şcolilor trebuie să fie purtate corect, realist şi cu responsabilitate, având la bază date concrete privind evoluţia pandemiei de Covid-19. Alimentarea unei astfel de ipoteze în lipsa unor date şi informaţii certe, venite din partea specialiştilor, poate crea aşteptări nerealiste, cu impact negativ asupra elevilor, profesorilor şi părinţilor.

Ministerul Educaţiei împreună cu Ministerul Sănătăţii au o responsabilitate imensă în gestionarea acestui subiect, nu doar din punct de vedere instituţional, dar şi din perspectiva comunicării publice. De asemenea, este important să existe "o singură voce guvernamentală". Crearea unei aşteptări privind redeschiderea şcolilor (poziţia Ministerului Educaţiei) care, la acest moment, nu este susţinută de tabloul epidemiologic (poziţia Ministerului Sănătăţii) este nu doar lipsită de profesionalism şi responsabilitate, ci şi imorală.

În comunicarea publică pe acest subiect sensibil al redeschiderii şcolilor, se impune mai multă prudenţă şi mai multă onestitate, în primul rând din partea ministrului Educaţiei, dl. Sorin Cîmpeanu."

Tag-uri Nume: