Publicat: 14 Mai, 2014 - 11:12

Bucureștenii sunt invitați să doneze carți de literatura română și universală pentru biblioteca din satul Maximova, Republica Moldova, în cadrul unei noi campanii, “Carți din suflet pentru satele din Republica Moldova”, inițiată de filiala PNL Sector 2, la sediul sau din șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 31.
Campania a fost lansata marti, 13 mai 2014, in prezenta eurodeputatei PNL Renate Weber - candidata regiunii Bucuresti-Ilfov la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai, a presedintelui filialei PNL Sector 2, Adrian Neacsu, a presedintei OFL Sector 2, Lacramioara Fontoura si a studentului din Republica Moldova, Timur Rusu.

Proiectul va dura zece zile, pana pe 22 mai, inclusiv, dupa care, la inceputul lunii iunie, toate cartile stranse vor fi transportate la destinatie, in Republica Moldova, a explicat eurodeputata Renate Weber:
"Va multumesc tuturor celor care ati venit deja si ati adus carti, precum si celor care veti veni in zilele urmatoare! Avem tot sprijinul pentru aceasta campanie din partea Ambasadorului Romaniei la Chisinau, dl. Marius Lazurca si pentru acest lucru doresc sa ii multumesc. In mod deosebit am fost rugati de dl. Ambasador sa strangem carti pentru copii de varsta scolara si prescolara, pentru ca, in principal, acesta e segmentul vaduvit de carte in limba romana in satul Maximovca, dar si in alte sate din Moldova".

Renate Weber a vorbit, in cadrul evenimentului de lansare a campaniei, si de relatia stransa pe care Romania o are cu Republica Moldova, dar si de importanta apropiatelor alegeri europarlamentare:
"Profit de acest eveniment ca sa adresez o invitatie cetatenilor romani din Republica Moldova sau cetatenilor cu dubla cetatenie din Republica Moldova (si moldoveana, si romaneasca): sa vina la vot pe 25 mai!
Cred ca in acest context, atat de tensionat si complicat, in care Republica Moldova are nevoie de foarte mult ajutor din partea Romaniei si a Uniunii Europene, este bine ca cetatenii care pot vota pentru candidatii din Romania, sa vina la vot, pentru ca este o forma de a exprima dorinta de apropiere de UE. Si cred ca inclusiv aceste zile ne-au oferit sansa de a vedea cat de serioasa este aceasta problema si cat de serios priveste Uniunea Europeana chestiunea apropierii de Republica Moldova"

"Partidul National Liberal, inclusiv in Manifestul sau pentru aceste alegeri - Prosperitate.Natiune.Libertate - sustine cu tarie integrarea Moldovei in UE, iar Delegatia PNL din Parlamentul European a fost extrem de activa in sustinerea Republicii Moldova si in legislatura care tocmai se incheie.
Personal am fost raportor din partea grupului liberal din Parlamentul European pe chestiunea ridicarii vizelor, sustinem si am facut-o in permanenta, obtinand concursul colegilor din alte tari in chestiunea incheierii Acordului de asociere. Suntem foarte apropiati de Republica Moldova si speram sa vedem Moldova in Uniunea Europeana cat mai curand" - a mai spus eurodeputata PNL, considerand ca aceasta apropiere este chiar meritata de cetatenii moldoveni:
"Stim bine si din experienta personala ca reformele nu sunt neaparat ceva usor de facut. Dar in Republica Moldova autoritatile, cu sustinerea destul de larga a cetatenilor, chiar au trecut la reformarea acelor sectoare, asa cum a fost ceruta de UE, in ciuda faptului ca, bineinteles, exista si niste costuri sociale care se platesc. Dar e bine, in acelasi timp, ca tara sa simta ca are partenera o Romanie care o vrea alaturi de ea in Europa, si o Uniune care e gata oricand sa contracareze masurile economice care vin din partea Rusiei. Tocmai de aceea, insist cu aceasta chemare pe care o fac, sa vina la vot pe 25 mai si sa-si exprime votul pentru candidatii din Romania. Evident, eu ii invit sa voteze candidatii Partidului National Liberal, dar cred ca exprimarea acestui vot va demonstra tocmai dorinta de apropiere de Romania, impreuna in Uniunea Europeana".

Tag-uri Nume: