9 august 2022

Reorganizarea Poliţiei Locale, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Clotilde Armand: „Adoptarea acestui proiect este o problemă de siguranţă naţională. Fac un apel la consilierii locali să se întoarcă cu faţa la interesele cetăţeanului”

Consiliul Local al Sectorului 1 se va întruni astăzi, 25 februarie 2021, la ora 14.00, în şedinţă ordinară, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bd. Manta nr. 9. Pe ordinea de zi se află 23 de puncte, iar pe ordinea de zi suplimentară încă şase: : http://bit.ly/2P68Tv7

Cel mai important proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi îl constituie reorganizarea Poliţiei Locale Sector 1. Prin acest proiect, sunt reduse substanţial funcţiile de conducere din cadrul Poliţiei Locale, pentru eliminarea corupţiei şi pentru eficientizarea activităţii acestei instituţii. Este vorba despre reducerea funcţiilor de conducere de la 31 la 16, eliminarea suprapunerilor de atribuţii, comasarea activităţilor similare, precum şi optimizarea activităţii structurilor de ordine publică şi de inspecţie.

Noua variantă a proiectului include o transformare a Serviciului Disciplina în Construcţii, ale cărui atribuţii se transferă în mare parte în cadrul Aparatului de specialitate al Primarului (punctele 18 şi 19 de pe ordinea de zi).

„Această reorganizare este o etapă necesară pentru a construi o structură pe care să ne bazăm pentru a reforma Poliţia Locală. Ce se întâmplă în prezent în această instituţie este o problemă de siguranţă naţională. Corupţia endemică de acolo şi cei care poartă uniforma de poliţist local şi au făcut pact cu Mafia trebuie să dispară. Locul poliţistului local este pe stradă pentru a veghea la siguranţa publică şi nu în spatele unor birouri în care de multe ori îşi fac propria agenda, diferită de cea a cetăţeanului, şi din care încasează inutil venituri. Fac din nou un apel la toţi consilierii să fie conştienţi de importanţa acestei reorganizări, să lase la o parte interesele politice şi să se întoarcă cu faţa la problemele comunităţii şi nevoile acesteia”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Ordinea de zi a şedinţei se aduce la cunoştinţa locuitorilor Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti şi este publicată pe site-ul oficial al instituţiei www.primariasector1.ro, la Rubrica „Sectorul 1”, secţiunea „Consiliul Local” – „Convocator şedinţe”, potrivit dispoziţiilor art. 135 alin. (4) şi alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Şedinţa Consiliului Local Sector 1 Bucureşti este transmisă în direct pe pagina de internet a instituţiei şi pe pagina de facebook.