Publicat: 19 Februarie, 2013 - 14:40

Clienţii care merg cu maşinile la service vor avea de-acum posibilitatea să verifice modul în care le sunt reparate autoturismele.

Un proiect de lege, adoptat marţi de Camera Deputaţilor şi trimis la promulgare, îi obligă pe patronii atelierelor de reparaţii auto fie să monteze camere video, fie să îi lase pe clienţi să asiste la reparaţii.
 
Iniţiatiorul legii, social-democratul Iulian Iancu, spune că a venit cu acestă propunere după ce un service auto l-a pacălit la schimbarea unei piese.

Drept urmare, mecanicii vor avea obligaţia să le spună clienţilor de unde provin piesele de schimb. Dacă patronii service-urilor nu respectă aceste condiţii, clienţii au dreptul să refuze plata reparaţiilor.

„Actul normativ ne duce cu gândul la parabola bananei amare. E suficient să guşti o dată din ea ca să îţi dai seamă că sunt multe alte aspecte legate de banană. Aşa s-a întâmplat cu fiecare dintre noi care am încercat amăra experienţă cu prestatorii din zona service auto”, a declarat Iulian Iancu, deputat PSD.