3 iulie 2022

Reprezentanţi ai AEP participă la Programul de observare a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O delegaţie oficială condusă de preşedintele Autorităţii Electorală Permanente, domnul Constantin-Florin Mituleţu-Buică, va participa, în perioada 9-12 iulie 2021, la Programul de observare a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova, care vor avea loc în data de 11 iulie a.c.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente va fi însoţit la Chişinău de către domnul Cristian Andreescu, secretar general, de către domnul Vlad Bontea, secretar general-adjunct, de către domnul Daniel Duţă, directorul general al Departamentului logistică electorală, de către domnul Alexandru-Ovidiu Oproaica, directorul general al Departamentului informatizarea proceselor electorale, de către domnul Constantin Rada, directorul general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, de către domnul Florin Ciurlău, consilier parlamentar în cadrul Direcţiei prevenţie şi monitorizare din cadrul aceluiaşi departament şi de către doamna Adriana Şleahtiţkaia, referent la Cabinetul Preşedintelui.

Agenda cuprinde o serie de întâlniri cu oficialii Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Republicii Moldova, precum şi cu alţi observatori internaţionali. Conform informaţiilor publicate de CEC Moldova, scrutinul de duminică, va fi monitorizat de 2.436 de observatori acreditaţi.

Evenimentul reuneşte specialişti internaţionali din domeniul managementului electoral şi oferă participanţilor o mai bună înţelegere a procesului electoral organizat în data de 11 iulie 2021.

Reprezentanţii AEP participă la acest Program de observare a alegerilor în virtutea bunelor relaţii de parteneriat cu CEC Moldova, concretizate prin Acordul de colaborare semnat de cele două instituţii la data de 11 noiembrie 2019.