Publicat: 17 Iulie, 2013 - 12:50
Reprezentanţii medicilor de familie susţin în continuare că nu doresc înmânarea cardurilor către pacienți, deşi nu sunt împotriva introducerii documentelor. Președintele CNAS, Cristian Buşoi, nu a reuşit să îi convingă pe medicii de familie în acest sens la întâlnirea pe care au avut-o marţi.
Până la sfârşitul anului vor fi produse 7,5 milioane de carduri de sănătate, a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, marţi, într-o conferinţă de presă. Cardurile ar putea fi distribuite prin intermediul medicilor de familie.
"Nu e obligatoriu, dar vrem să-i convingem că este foarte important pentru transparenţă şi pentru a vedea corect utilizarea banilor. Este important pentru instituţii, dar şi pentru pacienţi", a spus Cristian Buşoi, potrivit căruia introducerea cardului de sănătate reprezintă o prioritate.
Primele 200.000 de carduri de sănătate vor ajunge până la sfârşitul lunii la asiguraţii din Arad. Cristian Buşoi a mai spus că miercurea trecută premierul Victor Ponta a primit primul card de sănătate.
Pe card vor fi înscrise grupa de sânge, RH-ul, boala majoră de care suferă asiguratul şi dacă doreşte să fie donator de organe.