24 ianuarie 2022

Reprezentanţii Organizaţiei Studenţilor Basarabeni la Bucureşti au avut o întrevedere cu ambasadorul agreat al Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În 23 Decembrie in incinta Ambasadei, reprezentanţii Organizaţiei Studenţilor Basarabeni la Bucureşti au avut deosebita onoare să participe la o întrevedere cu domnul ambasador agreat al Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă.

În cadrul discuţiei, OSB Bucureşti a vorbit despre experienţa reprezentării studenţeşti şi au punctat dificultăţile cu care se confruntă etnicii români de pretutindeni în cadru instituţiilor preuniversitare/universitare din România, cum ar fi: mărirea burselor pentru basarabeni, acordarea burselor de merit şi problemele de cazare întâlnite în contextul pandemic.

Studenţii i-au adresat ambasadorului câteva întrebări în legătură cu parcursul european al Republicii Moldova, au discutat despre relaţia specială dintre România şi Republica Moldova şi au dezbătut conflictul transnistrian şi posibilele soluţii de remediere.

Excelenţa sa şi-a manifestat suportul său în vederea activităţii organizaţiei şi, totodată, a împărtăşit viziunea tinerilor în legătură cu problemele studenţilor pentru ai susţine în realizarea unor schimbări.

Fiind în perioada sărbătorilor de iarnă OSB Bucureşti a avut plăcerea să-i încânte pe toţi cei prezenţi la Ambasada Republicii Moldova cu colinde şi cu gânduri bune.

Organizaţia Studenţilor Basarabeni îi urează un mandat prosper, succes în realizarea tuturor scopurilor propuse, inspiraţie, putere pentru a face lucruri bune şi speră la o colaborare cât mai rodnică.