18 septembrie 2021

Reprezentantul permanent al Afganistanului la ONU: „Cabinetul format din talibani nu este inclusiv”

ONU
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ghulam Iskhakzai spune că Afganistanul, dominat de talibani, se confruntă cu un viitor incert

Compoziția guvernului afgan anunțată de talibani nu este incluzivă. Acest lucru a fost declarat marți de Reprezentantul permanent al Afganistanului la ONU, Gulyam Iskhakzai, vorbind la o reuniune a Adunării Generale, la New York.

Talibanii au anunțat astăzi componența noului guvern. Poate fi numit orice vrei, dar nu incluziv ”, a spus el.

„Facem apel catre toți membrii ONU să ne ajute să promovăm o cultură a păcii în Afganistan. Vă cerem să respingeți în continuare Emiratul Islamic, ca talibanii să fie trași la răspundere pentru încălcările drepturilor omului și, de asemenea, să insistați asupra unui guvern incluziv. Vă rugăm să trasați o linie roșie neclintită cu privire la drepturile femeilor și fetelor „, a continuat diplomatul.

Ghulam Iskhakzai a adăugat că Afganistanul, sub conducerea mișcării radicale talibane,se confruntă cu un viitor incert. Potrivit acestuia, pentru afgani, „40 de ani de luptă pentru pace, acest concept rămâne iluzoriu”. „Războiul și distrugerea persistă încă în țara noastră”, a remarcat reprezentantul permanent al Afganistanului.

Iskhakzai a fost numit Reprezentant permanent la Națiunile Unite de către guvernul fostului președinte Ashraf Ghani, care a fugit din Afganistan. Anterior, organizația mondială a raportat că talibanii nu au prezentat încă o propunere de schimbare a reprezentantului lor permanent.

Ciprian Pop