28 noiembrie 2021

Reprezentantul permanent al Armeniei a cerut ONU să răspundă situației de la granița cu Azerbaidjan

Harta Armenia
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Membrii Consiliului de Securitate au fost informați despre situație, a menționat Mher Margaryan.

Armenia solicită comunității internaționale să răspundă în mod corespunzător situației de la granița cu Azerbaidjanul vecin. Mher Margaryan, Reprezentantul Permanent al Republicii la ONU, a declarat acest lucru jurnaliştilor marţi.

„Am sesizat membrii Consiliului de Securitate [despre situație], mi-am exprimat profundă îngrijorare în timpul dezbaterii deschise”, a spus reprezentantul permanent.

Marți, în zonele de frontieră din regiunea Syunik din Armenia au avut loc lupte intense între forțele armate ale Armeniei și Azerbaidjanului. Erevanul a declarat că Forțele Armate azere au lansat o ofensivă adânc în teritoriul republicii. Autostrada de stat care leagă Capitala de regiunile sudice ale țării și cu Iranul era amenințată. Baku a dat vina pe Erevan pentru ceea ce se întâmpla, acuzând Forțele Armate Armene de provocare.

În legătură cu aceste evenimente, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a purtat discuţii telefonice alternativ cu colegii săi din Armenia şi Azerbaidjan, Suren Papikyan şi Zakir Hasanov. Serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării a raportat că după aceea, șefii ministerelor de apărare azer și armean au luat măsuri pentru stabilizarea situației de la graniță, iar situația a revenit la normal.
Ciprian Pop