20 septembrie 2021

Reprezentantul permanent al Armeniei la ONU a trimis o scrisoare președintelui Consiliului de Securitate cu privire la agresiunea Azerbaidjanului

Conflict Armenia -Azerbaidjanidjanan
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Armenia a declarat că este fermă în hotărârea sa de a folosi dreptul legal la autoapărare pentru a-și asigura suveranitatea și integritatea teritorială

Reprezentantul permanent al Armeniei la ONU, Mher Margaryan, a trimis o scrisoare președintelui Consiliului de securitate al ONU, reprezentantului permanent al Franței la Consiliul de securitate al ONU, Nicolas de Riviere, în care a informat despre acțiunile Azerbaidjanului în legătură cu teritoriul suveran al Armeniei.

Diplomatul armean a prezentat date despre acțiunile belicoase continue ale Azerbaidjanului pe teritoriul suveran al Armeniei, „care sunt însoțite de cereri teritoriale, fiind exprimate la cel mai înalt nivel și cu amenințarea acțiunii militare „, spune mesajul.

Se subliniază că Armenia este fermă în hotărârea de a-și folosi dreptul legal la autoapărare pentru a-și asigura suveranitatea și integritatea teritorială. Armenia este încrezătoare că o soluționare politică cuprinzătoare și pe termen lung a conflictului din Nagorno-Karabakh ar trebui realizată pașnic sub auspiciile grupului OSCE Minsk.

Scrisoarea a fost trimisă și membrilor Consiliului de Securitate al ONU și va fi publicată în curând ca document oficial al Consiliului de Securitate.

Situația de la frontiera armeno-azeră a rămas turbulentă din 12 mai. Forțele armate azer, pentru a „ajusta granița”, au încercat să efectueze „anumite lucrări” într-una din regiunile de frontieră din regiunea Syunik. De atunci, ambele părți au raportat periodic incidente.

Ciprian Pop