10 august 2022

Reprezentantul permanent al R.P.D.Coreene la ONU a numit politica Statelor Unite și a Occidentului drept cauza crizei din Ucraina

harta coreeade Nord
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Kim Son a amintit despre Libia, Irak, Afganistan, a căror suveranitate și integritate teritorială erau amenințate din cauza acțiunilor Statelor Unite și Occidentului.

„Motivul escaladării tensiunilor în jurul Ucrainei constă în politica hegemonică a Statelor Unite și în nerespectarea cererilor juste ale Rusiei în domeniul securității”. Acest lucru a fost declarat de Reprezentantul Permanent al R.P.D.C. la ONU, Kim Son, în timpul discursului său la sesiunea specială de urgență a Adunării Generale a ONU, marți, la New York.„Cauza fundamentală a crizei ucrainene constă în politica hegemonică a Statelor Unite și a Occidentului, care se complac în voință proprie și arbitrar în raport cu alte țări. Statele Unite și alte țări occidentale, contrar cerințelor rezonabile și corecte ale Rusiei pentru garanții legale, au subminat sistemul de securitate din Europa, încercând să plaseze acolo arme ofensive și căutând extinderea NATO spre est”, a spus diplomatul Republicii Populare Democrate Coreene.

„Pericolul cel mai mare este poziția Statelor Unite și a aliaților săi, care subminează bazele păcii și stabilității internaționale”, a adăugat reprezentantul permanent. Kim Son a amintit de Libia, Irak, Afganistan, a căror suveranitate și integritate teritorială erau amenințate din cauza acțiunilor Statelor Unite și Occidentului.

Poziția Coreei de Sud
La rândul său, reprezentantul Coreei de Sud, Cho Hyun, a condamnat operațiunea militară rusă din Ucraina și a cerut Moscovei să o oprească imediat. Diplomatul sud-coreean a spus că Seululul se opune oricăror acțiuni care subminează integritatea teritorială și independența altor state. Cho Hyun a indicat că Republica Coreea va spori ajutorul umanitar acordat Ucrainei și a cerut, de asemenea, Moscovei să reconsidere decizia de recunoaștere a Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Trimisul sud-coreean și-a exprimat și îngrijorarea față de faptul că forțele ruse de descurajare au fost transferate într-un ‘mod special de serviciu de luptă”.

În discursul său, Cho Hyun a reamintit și rolul jucat de ONU în războiul din Coreea (1950-1953).

A consemnat Ciprian Pop