27 octombrie 2021

Reprezentantul talibanilor se întâlnește cu ambasadorii mai multor țări din Qatar

Afganistan SUHAIL SHAHEEN
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mohammad Sohail Shahin a spus că „izolarea Afganistanului, în trecut, s-a dovedit a fi o politică nereușită, de care nu a beneficiat nimeni”.

Reprezentantul mișcării radicale talibane care a preluat puterea în Afganistan, Mohammad Sohail Shahin, care anterior a fost nominalizat de noua administrație de la Kabul ca si candidat la postul de Reprezentant permanent afgan la ONU, s-a întâlnit joi în Capitală Qatarului cu ambasadorii mai multor țări in Emiratul din Golf.

„Astăzi m-am întâlnit la Doha cu ambasadori din diferite țări, inclusiv din Uniunea Europeană, Norvegia, Suedia, Olanda, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Canada, Regatul Unit și Statele Unite. <…> Participanții La întâlnire  și-au reafirmat angajamentul de a continua să ofere asistență umanitară Afganistanului <…>. Le-am subliniat că „Emiratul Islamic al Afganistanului” [numele statului folosit de talibani] este o realitate și că suntem gata să cooperăm cu comunitatea internațională și să rezolvăm problemele prin negocieri și pe baza intereselor reciproce și a interacțiunii pozitive. „- a scris Shahin pe pagina sa de Twitter .

În plus, el a subliniat că „izolarea Afganistanului în trecut s-a dovedit a fi o politică nereușită, de care nu a beneficiat nimeni”, solicitând reluarea tuturor proiectelor neterminate pe teritoriul afgan.

Potrivit presei locale, pe lângă Shahin, la ședință a participat și șeful Societății Semilunii Afgane, Mawlavi Mati ul-Haqq, numit de radicali, precum și membrii ai biroului politic taliban din Qatar, Mohammad Naim, Mawlavi Abdullah și Abdurrahman.

La 21 septembrie, reprezentantul oficial al secretarului general al ONU, Stephane Dujarrik, a declarat că talibanii au depus cereri la organizația mondială, exprimându-și intenția de a vorbi în timpul săptămânii la nivel înalt a Adunării Generale și a trimis candidatura lui Shaheen pentru confirmare in calitate de Reprezentant Permanent al Afganistanului.

foto: Wikipedia

Ciprian Pop