Publicat: 29 Septembrie, 2020 - 13:47
Share

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" Sibiu prezintă sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 18:00, spectacolul în limba germană "Die Kleinen Detektive/ Micii Detectivi" în regia lui Lilly Krauss-Kalmar.

Nemţii sărbătoresc Ziua Unităţii pe 3 octombrie, dată la care, în 1990, a fost realizată integral reunificarea politică, legislativă, teritorială şi administrativă a Germaniei.

Căderea Zidului Berlinului la 9 noiembrie 1989 a deschis calea pentru reunificarea germană. Germania a fost despărţită aproape jumătate de secol după cel de-Al Doilea Război Mondial, partea de est devenind un aliat al URSS, în timp ce vestul a fost un aliat al SUA.

"Pentru a marca acest moment, ca îndemn pentru alegerea democraţiei şi a toleranţei, am programat un spectacol în limba germană, din repertoriul propriu. Programasem iniţial un concert pentru copii cu o trupă din Munchen, dar l-am amânat pentru la anul din cauza restricţiilor anti-Covid. Îmi doresc ca acest tip de evenimente să devină o tradiţie prin care să sărbătorim destinul european al oraşului nostru.", a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Finalul acestei săptămâni îi aduce pe scenă pe doi dintre cei mai năzdrăvani prieteni ai teatrului pentru copii: Ţăndărică şi Mihăiţă. Cei doi năzdrăvani pornesc într-o aventură plină de mister şi adrenalină în încercarea de a rezolva cazul banditului din oraş. Adaptarea după povestea lui Karl Heinz Wegener a regizoarei Lilly Krauss-Kalmar surprinde prin tehnica păpuşilor ce aduce un omagiu teatrului clasic de animaţie printr-o poveste despre vise, curaj şi voinţă. Din distribuţia acestui spectacol fac parte actorii Jeno Major, Angela Paskuy, Adrian Prohaska şi Claudia Stuhler. Scenografia spectacolului poartă semnătura Mariei Bodor, iar muzica a fost creată de Florin Grigoraş. "Micii Detectivi" are o durată de aproximativ 45 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, şi în limba română, în datele de vineri, 2 octombrie, de la ora 18:00, sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 12:00, dar şi duminică, 4 octombrie, de la ora 11:00.

Accesul publicului la oricare din reprezentaţiile de mai sus se face în limita locurilor disponibile, cu respectarea tuturor normelor de siguranţă sanitară, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât şi la sediul Agenţiei Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4. Costul unui bilet este de 12 de lei şi asigură accesul pentru o singură persoană, indiferent de vârstă. Având în vedere contextul pandemic, toate biletele emise vor avea inscripţionată eticheta "flexibil" pentru a permite anularea locului la evenimentul pentru care a fost emis şi relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii, astfel încât spectatorii să se poată bucura fără griji de evenimente culturale.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: