28 noiembrie 2021

Reprezentaţii ale celui mai recent spectacol de interior – „Despre dragoste şi alte bazaconii”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Masca vă invită Sâmbătă, 20 noiembrie şi Duminică, 21 noiembrie la două reprezentaţii ale celui mai recent spectacol de interior – „Despre dragoste şi alte bazaconii”.

Povestea, amplasată într-o piazzeta napulitana, este simplă şi pe alocuri nemuritoare: El o iubeşte pe Ea. Pe de altă parte, un al doilea cuplu de îndrăgostiţi acaparează atenţia şi aduce în prim plan „Femeia… noul val”. Bineînţeles că părinţii de parte bărbătească ai celor două fete nu sunt de acord cu tinerii pretendenţi, şi nu se dau în lături de la a-şi manifesta furia printr-o bastonadă, amintind de filmele mute.

Între timp, El, care nu voia decât să o ceară pe Ea în căsătorie, are nevoie de un inel. Şi de aici începe nebunia. El ajunge să fie judecat – un proces măsluit, cum altfel?! în care sentinţa se dă… în plic. Verdictul instanţei, perfect disproporţionat, este demn de case şi oameni mai mari. Ea plânge în versuri, Presa asistă neputincioasă la mascaradă în timp ce de undeva, de deasupra tuturor, Dumnezeu intervine într-un mod cât se poate de… wireless!

„Despre dragoste şi alte bazaconii” – un spectacol de Mihai Mălaimare – este o opera buffa, sau o commedia in musica, cu toate caracteristicile acestui tip de construcţie.

Veţi descoperi în spectacolul nostru un decor neastâmpărat şi mobil (Anca Albani), care joacă în spectacol, costume care ilustrează desăvârşit, prin croială şi culori, o lume care îşi aminteşte printre rânduri de commedia, o partitură muzicală (Răzvan Diaconu) de zile mari în care instrumentele de orchestră se joacă pe ritmuri contemporane şi, nu în ultimul rând, o coregrafie (Mirela Simniceanu) care îşi propune şi reuşeşte să redea actorilor bucuria de a umple scena.

Participarea la spectacol se va face conform normelor legale aflate în vigoare (mai multe informaţii pe www.masca.ro). Bilete pe myStage.ro şi la Casa de Bilete a teatrului.

Teatrul Masca, teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală, este o instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti.