Publicat: 27 August, 2013 - 10:55
Share
Chişinăul este în sărbătoare!

Republica Moldova sărbătoreşte, marţi, împlinirea a 22 de ani de la declararea independenţei printr-o serie de festivităţi organizate în capitala ţării, Chişinău.


Sărbătoarea zilei naţionale a Republicii Moldova a început la ora 09,00 cu o depunere de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare. După ora 10 au fost programate mai multe evenimente, între care concerte, o paradă a maşinilor retro, precum şi prima Paradă a Portului Popular, la care vor participa 35 de colective folclorice.

Potrivit publika.md, programul va continua cu diverse concerte de muzică şi dansuri populare. La ora 19.30 va avea loc un cenaclu literar, organizat de Uniunea Scriitorilor, la care participă mai mulţi interpreţi de muzică folk. O oră mai târziu, cei prezenţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor putea urmări un spectacol muzical-poetic la care vor evolua Cristi Aldea-Teodorovici, Cătălin Josan, Formaţia "Akord".

Seara va culmina cu un foc de artificii, hora neamului şi un recital susţinut de interpreţi precum Gheorghe Ţopa, Geta Burlacu şi Nelly Ciobanu.

Evenimentul va fi marcat şi de un foc de artificii, programat pentru ora 22.00.

Ordinea în centrul capitalei va fi asigurată de peste 500 de poliţişti. Autorităţile au interzis vânzarea băuturilor alcoolice, iar persoanele înarmate şi cele în stare de ebrietate nu vor avea acces în piaţă.