28 mai 2022

Resurse didactice pentru Educaţie Timpurie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, organizează, în data de 22 iunie 2021, în intervalul 14.00-18.00, expoziţia „Resurse didactice pentru Educaţie Timpurie”.

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei îşi propune să dezvolte o direcţie de formare, cercetare şi promovare a domeniului Educaţiei Timpurii prin activităţi care au ca obiectiv evidenţierea importanţei educaţiei pentru vârste timpurii şi impactul acesteia în dezvoltarea întregii personalităţi şi a comunităţilor dinamice, pregătite pentru dezvoltare sustenabilă.

La activitatea „Resurse didactice pentru Educaţia Timpurie” vor participa cadrele didactice din învăţământul preşcolar/antepreşcolar, studenţii înscrişi la cursurile de licenţă şi masterat din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, care au realizat materiale didactice confecţionate şi gândite într-o manieră originală. Aceste materiale sunt însoţite de o scurtă descriere şi de indicarea activităţilor educaţionale în care pot fi utilizate cât mai eficient. Vor fi prezentate materiale didactice virtuale realizate de studenţii de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, precum şi materiale realizate în alte universităţi din ţară. Obiectivele propuse prin aceste manifestări urmăresc creşterea interesului pentru cercetarea educaţională aplicativă şi formarea în domeniul educaţiei timpurii, conştientizarea decidenţilor în domeniul politicilor educaţionale cu privire la rolul pe care ar trebui să şi-l asume actorii educaţionali în formarea profesorilor în contextul lumii contemporane, dezvoltarea şi extinderea relaţiilor de colaborare cu practicienii din regiune.

În cadrul evenimentului, va fi organizată o expoziţie de pictură realizată de copiii de la Aşezământul „Sf Ierarh Leontie” din Rădăuţi, pe care o veţi putea viziona în spaţiul expoziţional din corpul A al USV, în perioada 22 iunie – 21 iulie 2021. Expoziţia de pictură marchează împlinirea a 10 ani de existenţă a Aşezământului şi exprimă recunoştinţa copiilor pentru ocrotirea şi sprijinul de care se bucură.

Evenimentul va aduce împreună cadre didactice din învăţământul preşcolar, cu expertiză în educaţia timpurie, şi studenţi doritori în a urma calea formării personalităţii copiilor. Colaborarea dintre participanţi va fi o ocazie de intercunoaştere şi de schimb de bune practici şi inovare, care contribuie la creşterea calităţii serviciilor de educaţie timpurie.

Finanţarea a fost asigurată din fonduri MEN nr 102/GP/26512 şi proiect POCU 128215 Educaţie timpurie incluzivă şi de calitate şi se va desfăşura în cadrul USV, corp A, şi în curtea interioară a universităţii.

Evenimentele propuse vor răspunde mai multor tendinţe şi provocări din domeniul Ştiinţelor Educaţiei şi vor conduce la împărtăşirea de experienţe didactice regionale şi locale, care să aducă un plus de valoare şi aplicabilitate în spaţiul educaţional.