Publicat: 21 Ianuarie, 2016 - 09:42
Share

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud și procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat pașapoarte, sume de bani în lei și valută, documente, înscrisuri, medii de stocare a datelor și aparate electronice, în urma celor 9 percheziții efectuate la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane. /6 persoane au fost reținute.

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița — Năsăud și procurorii D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Bistrița — Năsăud au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județul Bistrița — Năsăud, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în trafic de persoane.

În urma perchezițiilor efectuate la locuințele celor în cauză, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, respectiv pașapoarte, sume de bani în lei și valută, documente, înscrisuri, medii de stocare a datelor și aparate electronice.

Au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere,  iar față de 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 de ani și 36 de ani, toți din județul Bistrița-Năsăud, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

Cei în cauză urmează să fie prezentați magistraților Tribunalului Bistrița — Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj — Napoca și de la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița — Năsăud, precum și jandarmi.

Comunicat de presă - IPJ Bistrița-Năsăud