21 septembrie 2021

Retrospectiva celor mai apreciate filme proiectate la Astra Film Festival

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Menţiunea Specială a Juriului din Competiţia Internaţională la ediţia din 2018, Sand and Blood / Nisip şi Sânge, filmul de debut al tinerilor regizori Matthias Krepp şi Angelika Spangel. Filmul este un montaj de filmări personale de pe diverse platforme online, narate de refugiaţi care acum trăiesc în Austria şi permite o perspectivă nouă şi intimă asupra istoriei recente din Siria şi Irak.

„Nu este o luptă între bine şi rău. Este o luptă între rău şi mai rău.” (refugiat)

15 iulie – Sand and Blood / Nisip şi Sânge – Menţiunea Specială a Juriului din Competiţia Internaţională, ediţia #AFF2018
Matthias Krepp, Angelika Spangel – Austria – 2017 – 90′

Reţelele de socializare permit refugiaţilor să fie la curent în timp real cu ceea ce se întâmplă în ţările de baştină. Sand and Blood este un montaj de filmări personale de pe diverse platforme online, narate de refugiaţi care acum trăiesc în Austria. Această abordare formală permite o perspectivă nouă şi intimă asupra istoriei recente din Siria şi Irak: un montaj de imagini bântuitoare pline de distrugere, groază şi ură. Acesta dă privitorului ocazia să pună întrebări mai complexe decât titlurile de pe prima pagină a ziarelor. Fiecare personaj are şansa de a-şi explica propriul punct de vedere fără a fi judecat. Sand and Blood reuneşte aceste istorii într-o sumbră şi emoţionantă tapiserie care obligă privitorul să chestioneze natura binelui şi-a răului şi statutul victimei şi-al agresorului.

Trailer >>>> https://bit.ly/36kKZl1

Biografie regizori

Născut în 1987, Matthias Krepp a studiat literatură comparată şi istorie. În 2012 a fost admis în clasa de regie a lui Michael Haneke la Academia de Film din Viena. A regizat mai multe scurtmetraje, iar Sand and Blood este primul său lungmetraj.

Angelika Spangel s-a născut în 1987. A studiat ştiinţele educaţiei şi a absolvit în 2012. A studiat imagine în clasa lui Wolfgang Thaler la Academia de Film din Viena. Sand and Blood este primul ei documentar de lungmetraj.

Proiecţiile Cinematecii Astra Film vor avea loc la sediul Astra Film din Sibiu, Piaţa Mică, nr. 11, locul în care se pun în vânzare biletele, cu 15 minute înaintea fiecărei proiecţii. Preţul unui bilet este de 10 lei (adulţi) şi 5 lei (elevi / studenţi / pensionari). Accesul se face doar pe bază de rezervare la 0751166516. sau completând Formularul online.

Desfăşurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Cinemateca ASTRA FILM a făcut parte din programul Sibiu Capitală Culturală Europeană cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.

Cinemateca Astra Film este un proiect organizat de Astra Film, CNM Astra, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.