8 decembrie 2021

Reuniune bilaterala Rusia – Serbia la Soci

SOCI
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Vucic a spus că, în timpul unei întâlniri cu Putin, au discutat… „peste 100 de probleme”
Președintele sârb a menționat că șeful statului rus a pus multe întrebări despre Kosovo și Metohija

Președintele rus, Vladimir Putin și președintele sârb, Aleksandar Vucic au discutat despre aproximativ 100 de probleme în timpul dezbaterilor de joi. Potrivit rezultatelor întâlnirii, liderul sârb a spus că Putin are aproximativ 90 de întrebări pentru el, liderul sârb a propus 10 puncte pentru discuție.

„El [Putin] m-a întrebat multe despre Kosovo și Metohija, Rusia va continua să urmeze o politică responsabilă de respectare a dreptului internațional, să sprijine Serbia. Este nevoie de o zi pentru a spune tot ce am vorbit, Putin a avut aproximativ 90 de întrebări pentru mine si din diferite zone. Am avut 10 puncte proprii, dar cuprinzătoare. Am vorbit mult timp despre Kosovo, despre situația din regiune, despre lipsa de voință a albanezilor de a conduce un dialog real, despre evenimentele din nordul Kosovo și Metohija, despre întreaga regiune”, a spus președintele sârb în direct la TV Pink  din Soci.

Vucic a spus că, în cadrul ședinței, s-a mai discutat despre construcția căilor ferate, reconstrucția rețelei feroviare, construcția metroului, radiofarmacologie, în curând vor fi semnate documente pe aceste teme. S-au mai discutat despre schimburi culturale, turism, sport. „Când vorbiți timp de trei ore, practic nu există subiecte care să nu fie atinse. Sunt foarte mulțumit și recunoscător lui Putin, care, în ciuda unei zile dificile pentru Rusia [accidentul de la Kuzbass], a găsit suficient timp pentru Serbia”a spuse Vucic.

„La sfârșitul conversației, a spus că am vorbit ca prieteni apropiați, astfel încât să fiu sigur că în acele lucruri în care Rusia poate ajuta, Serbia nu va rămâne singură. Acesta a fost un semnal foarte important pentru mine”, a spus Șeful statului sarb.

Ciprian POP