17 octombrie 2021

Reuniune bilaterală Venezuela – Rusia. Șeful diplomației de la Caracas va realiza o vizita de lucru la Moscova

MINISTRU EXTERNE VENEZUELA
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miniștrii de externe ai Rusiei și Venezuela, Serguei Lavrov și, respectiv, Jorge Arreaza, vor avea o întâlnire săptămâna viitoare, la Moscova,  potrivit unui anunț făcut recent de Ministerul rus de Externe..

Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, în cadrul conferinței de presă săptămânale obișnuite de la Moscova și a stabilit data întâlnirii bilaterale pentru 22 iunie, în timpul vizitei oficiale a lui Arreaza în Federația Rusă.

Rusia și Venezuela sunt legate, potrivit lui Zaharova, „de un parteneriat strategic, bazat pe o cooperare echitabilă și reciproc avantajoasă, legături de prietenie și simpatie reciprocă între popoare.

Anul trecut, ambele țări au sărbătorit 75 de ani de relații diplomatice, anul acesta marchează 25 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus, „viitoarea vizită în Rusia a șefului diplomației venezuelene este dovada dialogului politic bilateral care se dezvoltă dinamic, în ciuda pandemiei”.

În mod similar, ea a anunțat că Moscova și Caracasul vor discuta despre dezvoltarea situației din Venezuela și din jurul acesteia, o gamă largă de probleme de cooperare bilaterală, în principal în lupta împotriva pandemiei Covid-19.

În prezent, a reamintit Zaharova, „există livrări regulate de vaccin produse de laboratorul rus Gamaleya, Sputnik V în Venezuela”.

Pe agenda discuțiilor dintre  Arreaza și Lavrov se vor afla problemele actuale ale agendei globale și regionale, cooperarea în cadrul ONU și alte organizații internaționale, „care se bazează pe fundamentul neclintit al respectului țărilor noastre pentru normele dreptului internațional, inclusiv principiul a protecției suveranității și a neintervenției în afacerile interne „, a spus Zaharova.

FOTO: Jorge Arreaza

Ciprian Pop