Publicat: 11 Octombrie, 2018 - 18:00
Share
11-12 Octombrie 2018 / Constanța - Romania

European Diving Technology Committee - EDTC, reputat  organism  pan-european  având  ca misiune principală unificarea standardelor de siguranţă a operaţiunilor de scufundare în Europa, cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti din  România și al Blocului Naţional  Sindical, organizează Reuniunea Anuala 2018 a EDTC, la Constanța – Mamaia, România, în perioada 11-12 octombrie 2018.

EDTC a promovat încă de la înființarea sa în (1973) bunele practici pentru scufundări, oferind totodată o platformă de îmbunătățire a acestora și reunește în cadrul său entități reprezentând mediile guvernamentale, industriale, medicale și sindicale din țări ca Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Portugalia, Olanda, Norvegia, Finlanda, Austria, Suedia, Elveția, Croația, Letonia, Estonia, Cehia etc. Pe langa acestea ETDC mai cuprinde si o serie de reprezentanți ai unor importante structuri internaționale ca: International Marine Contractors Association, International Association of Oil & Gas Producers, International Transport Workers’ Federation, International Diving Schools Association, European Underwater Federation, International Diving Regulators Forum.

 

Blocul Naţional  Sindical,   împreună cu afiliatul său, Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti din  România, sunt structurile  naţionale care reprezintă Romania în cadrul European Diving Technology Committee, fiind implicați activ în procesul de revizuire şi actualizare a normelor de siguranță specifice, în România. Prezența lor în cadrul EDTC este semnificativă și ca recunoaștere a acestei apartenențe EDTC își va realiza, in acest an, întâlnirea anuală în România.

 

Pe agenda Reuniunii se regăsesc subiecte de interes general (organizare), dar și teme specifice ca  lansarea unui document de bune practici în domeniu, raportul privind standardele de competență pentru medicii care activează în cadrul companiilor de scufundări și construcții submarine și vor fi prezentate rapoarte naționale specifice din tări ca Estonia, Franța,  Italia,  Norwegia, Suedia, Elveția și Marea Britanie.

40 de experți și responsabili din 17 țări vor participa la această Reuniune, desfășurată sub deviza EDTC: Securitas Per unitatem!

 

La deschiderea Reuniunii Anuale a EDTC va participa  Ministrul Transporturilor,  Lucian Șova  și Președintele BNS,  Dumitru Costin.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: