Publicat: 6 Septembrie, 2016 - 17:10
Share

Primarul general, Gabriela Firea, a participat marți la reuniunea colegiului prefectural al Municipiului Bucuresti, unde s-a discutat despre masurile luate de institutiile cu responsabilitate in domeniu pentru inceperea in bune conditii a anului scolar.

"E de datoria noastra ca administratie locala sa facem tot ce ne sta in putinta ca inceputul noului an scolar sa se desfasoare in bune conditii si la standarde europene. In primul rand este vorba despre siguranta elevilor, drept pentru care solicit Politiei Locale a Municipiului Bucuresti sa colaboreze cu politia locala din toate sectoarele Capitalei, precum si cu Jandarmeria, astfel incat sa fie asigurata paza unitatilor de invatamant, si sa se actioneze prompt pentru prevenirea actelor de violenta. Un alt punct foarte important il constituie siguranta alimentara, deci trebuie verificati agentii economici din zonele din apropierea scolilor, termenul alimentelor comercializate, calitatea acestora etc." a declarat Primarul General, care a adaugat ca, in ceea priveste actiunile de dezinsectie si deratizare, a avut zilele acestea o intalnire de lucru cu primarii de sector care au garantat ca aceste actiuni sunt in desfasurare.

Edilul sef a mai reamintit ca in ceea ce priveste siguranta medicala a copiilor, in sedinta CGMB din data de 25 august a fost aprobat proiectul de hotarare care vizeaza dotarea cabinetelor medicale scolare si a cabinetelor stomatologice din Capitala, astfel incat in unitatile de invatamant din Bucuresti sa se poata asigura asistenta medicala eficienta si de calitate. Totodata, Gabriela Firea a mai explicat ca, in prezent, in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si ASSMB se actualizeaza si completeaza necesarul de personal medical din unitatile de invatamant din Capitala.

Pentru fluidizarea traficului rutier, Primarul General a cerut verificarea tuturor semafoarelor din Bucuresti, astfel incat, dupa inceperea scolii, sa nu existe blocaje sau aglomerari de trafic. Totodata, edilul sef a solicitat ca Politia Locala sa colaboreze cu celelalte institutii abilitate, astfel incat sa contribuie la imbunatatirea circulatiei rutiere.

O alta initiativa care priveste unitatile de invatamant din Bucuresti si care a fost adusa in discutie a fost proiectul "Deschidem curtea scolii", despre care Primarul General a amintit ca si-ar dori sa fie preluata de cat mai multe scoli din Bucuresti, mai ales ca sportul inseamna "sanatate pentru noua generatie".

Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media