3 decembrie 2021

Reuniunea Comisiei Permanente a Adunării Parlamentare a SEECP

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vasile Nagy, deputat AUR Arad, a participat luni la Reuniunea Comisiei Permanente a Adunării Parlamentare a SEECP.

În calitate de preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, domnul Vasile Nagy a declarat că solidaritatea, deschiderea şi responsabilitatea constituie singura cale de urmat, dacă se realizează o analiză a evoluţiei pandemiei, iar in privinţa priorităţilor ţărilor din sud-estul Europei ar trebui să se pună accent pe criza sanitară şi socio-economică.

„Cooperarea regională incluzivă merge mână în mână cu conectivitatea durabilă. Prin urmare, dezvoltarea în continuare a conectivităţii de transport – în regiune şi cu UE, rămâne esenţială pentru îmbunătăţirea eficienţei şi siguranţei serviciilor de transport, precum şi pentru atingerea obiectivelor de mobilitate ecologică şi durabilă. Experienţa celor 25 de ani de cooperare în cadrul SEECP demonstrează că împreună suntem mai puternici şi, dacă ne coordonăm eforturile şi profităm de oportunităţile oferite de toţi partenerii, beneficiază întreaga regiune, precum şi fiecare ţară membră. În plus, cooperarea europeană şi internaţională oferă un mare impuls pentru dezvoltarea noastră reciprocă.”- a afirmat Vasile Nagy.

Deputatul a ţinut să reliefeze avantajele cooperării: „Relaţia instituţionalizată cu UE de care se bucură toţi participanţii la SEECP este un atu unic. Ar trebui să profităm de faptul că SEECP are un avantaj competitiv: poate prezenta proiecte pozitive cu o relevanţă egală pentru Europa şi pentru participanţii săi.

În plus, fiind singurul forum politic creat de, din şi pentru regiune, SEECP trebuie să sprijine în continuare integrarea europeană şi euro-atlantică a partenerilor noştri. Construirea unui parteneriat viabil SEECP-RCC-UE va contribui cu siguranţă la consolidarea perspectivei europene a întregii regiuni.”

În încheiere, domnul deputat Vasile Nagy a mulţumit întregii echipe pentru buna organizare şi comunicare.

Vasile Nagy
Circumscripţia nr. 2, Arad