Publicat: 16 Mai, 2019 - 08:37
Share

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore va participa joi, 16 mai 2019, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe - componenta dezvoltare (CAE-dezvoltare).

În cadrul reuniunii urmează să fie agreate o serie de concluzii referitoare la finanţarea politicilor de dezvoltare ale Uniunii Europene, coerenţa politicilor de dezvoltare, implementarea angajamentelor UE în domeniul asistenţei pentru dezvoltare, respectiv Fondul fiduciar pentru Africa, pregătite de către Preşedinţia română a Consiliului UE.

Demnitarii statelor membre responsabili de cooperarea internaţională şi dezvoltare vor dezbate, ulterior, rolul UE în avansarea implementării componentei externe a Agendei 2030, precum şi implicarea blocului comunitar în regiunea Sahel din perspectiva dezvoltării.

La propunerea Preşedinţiei române a Consiliului UE, va fi discutată şi promovarea tineretului în contextul cooperării internaţionale pentru dezvoltare.

În marja CAE-dezvoltare, secretarul de stat Maria Magdalena Grigore va participa la un dejun de lucru dedicat viitoarei arhitecturi financiare pentru dezvoltare durabilă şi vecinătate a UE.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: