Publicat: 16 Septembrie, 2019 - 08:19
Share

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va participa luni, 16 septembrie 2019, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), organizată sub mandatul Preşedinţiei finlandeze a Consiliului UE.

Pe agenda discuţiilor se vor afla teme de interes, precum: Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, pregătirea reuniunii Consiliului European din 17-18 octombrie 2019, consolidarea respectării statului de drept în UE şi a valorilor Uniunii în Ungaria.

La data de 9 septembrie, Ministrul George Ciamba a avut consultări cu Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE, principalul subiect abordat fiind Cadrul Financiar Multianual post-2020, în vederea continuării negocierilor în acest dosar. Ministrul pentru afaceri europene i-a transmis omoloagei sale, Tytti Tuppurainen, sprijinul ţării noastre în susţinerea eforturilor Preşedinţiei finlandeze a Consiliului UE de avansare a procesului de negociere, la care a contribuit considerabil şi România, în timpul mandatului său la Preşedinţia Consiliului UE.

Tag-uri Nume: