Publicat: 23 Ianuarie, 2019 - 18:09
Share
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Ministrul român al agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea va prezida luni 28 ianuarie, la Bruxelles, reuniunea miniștrilor europeni de resort în cadrul Consiliului Agriculturii și Pescuitului.

În deschiderea reuniunii, oficialul român va prezenta prioritățile președinției române pentru semestrul I al anului 2019. Ulterior, Consiliul va dezbate pachetul legislativ pentru Politica agricolă comună PAC post-2020.

Miniștrii europeni vor avea un schimb de opinii pe marginea noului model de punere în aplicare a propunerii de regulament referitor la planurile strategice privind PAC, iar apoi reprezentanții Comisiei vor prezenta propunerea privind noua arhitectură ecologică elaborată în cadrul acestei propuneri.

Pe ordinea de zi a reuniunii miniștrilor mai este inclus un schimb de opinie pe propunerea de organizare a pieței interne, în cadrul regulamentului PAC post-2020, precum o discuție informală pe raportul referitor la proteinele vegetale în UE, prezentat de Comisie în noiembrie 2018.

La capitolul "diverse", Consiliul va discuta despre crearea unui Centru internațional pentru cercetarea rezistenței la antibiotice și găsirera de soluții adecvate.

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: