Publicat: 5 Mai, 2015 - 12:49
Share

La inițiativa viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, marți a avut loc prima reuniune a Consiliului Consultativ al Ministerului Afacerilor Interne, organism consultativ de dezbatere și dialog informal, alcătuit din foști miniștri de interne.
În urma întâlnirii, Consiliul Consultativ al miniștrilor de interne a decis să transmită Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) un apel pentru intrarea României în spațiul Schengen și o scrisoare, în acest sens, către toți miniștri de interne din statele membre ale Uniunii Europene.
Printre temele de discuție ale miniștrilor de interne au fost și cele referitoare la contextul de securitate regional, cu efecte în planul securității interne, dar și aspecte privind demersurile Ministerului Afacerilor Interne destinate îmbunătățirii situației angajaților ministerului și a resurselor logistice ale acestora.
“Mulți dintre cei care au deținut această demnitate publică sunt și în prezent actori importanți ai scenei politice sau sociale și din această perspectivă pot susține demersurile MAI destinate îmbunătățirii situației angajaților ministerului sau a resurselor logistice ale acestora, cum sunt cele privind salarizarea polițiștilor, pensiile militare de stat, îmbunătățirea dotărilor și a mijloacelor de intervenție” a declarat vicepremierul Gabriel Oprea la finalul reuniunii.
La întâlnirea de astăzi au participat, în calitate de foști miniștri de interne: Radu Stroe, Mircea Duşa, Ioan Rus, Gabriel Berca, Vasile Blaga, Liviu Dragnea, Marian Săniuţă, Constantin Dudu Ionescu, Gavril Dejeu şi Doru-Ioan Tărăcilă. 
Consiliul Consultativ al Ministerului Afacerilor Interne a fost creat la inițiativa viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, reprezentând o premieră pentru MAI.