Publicat: 14 Octombrie, 2014 - 20:57
Share

Tratamentul aplicat cheltuielilor de apărare, în contextul situației din Ucraina, a fost unul dintre subiectele abordate la micul dejun de lucru ECOFIN, la inițiativa României. În urma discuțiilor de marţi, această problemă urmează să fie detaliată la nivel tehnic între autoritățile române și Comisia Europeană, cu ocazia consultărilor asupra proiectului bugetului de stat pentru anul 2015. 

Agenda reuniunii ECOFIN de la Luxemburg a cuprins următoarele subiecte: măsuri pentru sprijinirea investițiilor, schimb de opinii cu privire la utilizarea potențialului cercetării și inovării pentru promovarea creșterii economice, informare din partea Comisiei Europene privind stadiul discuțiilor pentru aprobarea actului normativ de stabilire a contribuțiilor băncilor la Fondul Unic de Rezoluție, propunerea de directivă pentru modificarea Directivei 16/2011 privind cooperarea administrativă în ceea ce privește schimbul automat de informații în domeniul fiscal, propunerea de directivă de modificare a Directivei 2003/96/CE privind restructurarea cadrului comunitar de impozitare a produselor energetice și a electricității. 

În cadrul reuniunii ECOFIN a fost obținut acordul politic asupra propunerii de directivă pentru modificarea Directivei 16/2011 privind cooperarea administrativă în ceea ce privește schimbul automat de informații în domeniul fiscal. Acest acord reprezintă un pas important în combaterea evaziunii fiscale, una dintre acțiunile prioritare ale Ministerului de Finanțe. 

Ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu împreună cu o echipă de specialiști din MFP au participat astăzi la reuniunea Consiliului ECOFIN care s-a desfăşurat la Luxemburg.