Publicat: 17 Februarie, 2017 - 08:35
Share

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, va participa vineri, 17 februarie 2017, la reuniunea Consiliului Educație, Tineret, Cultură și Sport, eveniment organizat sub egida președinției malteze a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul reuniunii vor fi adoptate două texte cu specific nonlegislativ. Primul document se referă la domeniul investițiilor adresate tinerilor din Europa, prin crearea Corpului european de solidaritate. Al doilea document se încadrează în tema propusă de președinția malteză — incluziune în diversitate — și subliniază nevoia sistemelor de educație și formare profesională de a oferi parcursuri de învățare flexibile și educație de înaltă calitate pentru toți.

De asemenea, conform agendei, ministrul Pavel Năstase va lua parte și la dezbaterea cu tema 'Contribuția educației și formării profesionale la coeziunea socială și la promovarea valorilor europene comune, în contextul Semestrului European 2017'. Rezultatul acestei dezbateri va fi integrat în în concluziile ce urmează să fie adoptate de Consiliul European pe tema Semestrului European.