Publicat: 29 Martie, 2019 - 10:51
Share

În contextul asigurării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează în ziua de 9 aprilie a.c., începând cu ora 10.00, Reuniunea Coordonatorilor Naționali ai Uniunii Europene (UE) în domeniul Drogurilor.
Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului, Sala ”Constantin Stere”, accesul în clădire realizându-se prin intrarea A1. 
Reuniunea Coordonatorilor Naționali ai UE în domeniul Drogurilor reprezintă cadrul formal în care sunt încurajate dezbaterile și dialogul pe teme concrete din domeniul politicilor antidrog europene, în scopul fundamentării procesului decizional aflat în responsabilitatea directă a coordonatorilor naționali din domeniul drogurilor.
Aceste reuniuni ale coordonatorilor naționali în domeniul drogurilor sunt organizate semestrial de către statul membru UE care deține președinția Consiliului Uniunii Europene, având ca teme de dezbatere și informare politicile antidrog la nivel național și european, tendințe ale fenomenului drogurilor, potențiale riscuri și provocări. 
Contextul este utilizat de România pentru a promova, la nivel european, activitățile naționale din domeniul coordonării politicilor antidrog din sfera reducerii cererii și ofertei de droguri, precum şi rezultatele obținute în domeniu. 
La eveniment vor participa reprezentanți din fiecare stat membru al UE, de la nivelul structurii care asigură coordonarea în domeniul drogurilor, precum și din cadrul Comisiei Europene, Secretariatului Consiliului UE, Centrului European de Monitorizare a Drogurilor și Dependenței de Droguri (EMCDDA), Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles, alături de reprezentanți din cadrul autorităților române și ai societății civile.
PRINCIPALELE TEME DE DEZBATERE
În cadrul reuniunii vor fi supuse dezbaterii teme referitoare la bune practici din domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri, proceduri și tendințe, modul de organizare şi coordonare a activităţilor de reducere a cererii și ofertei de droguri, sistemul legislativ şi instituţional, aspecte de noutate ale fenomenului drogurilor, elemente de management şi abordări strategice, iniţiative şi proiecte naționale. Promovând aspecte relevante de nivel național, PRES RO urmărește stimularea dialogului între coordonatorii naționali participanți în scopul dezvoltării de idei și concepte inovatoare ca răspuns la problematica drogurilor şi, în special,  al recunoaşterii şi valorificării rolului unitar al coordonatorului în implementarea politicilor naționale și europene antidrog. 
INFORMAŢII UTILE
1.    ACREDITARE
-    Jurnaliştii interesați vor avea acces, în deschiderea reuniunii, pentru oportunități de imagini, în intervalul orar 10.00 – 10.20;
-    Accesul jurnaliștilor la eveniment se face exclusiv pe baza acreditării care poate fi realizată accesând site-ul web al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la link-ul: https://accreditation.romania2019.eu/
-    Termenul limită pentru acreditare este 30 martie 2019;
-    Ecusoanele de acreditare pot fi preluate numai de la Palatul Parlamentului - Centrul de Acreditare pentru Președinția României din cadrul Consiliul UE, situat la intrarea A3/S2 (Bucureşti, str. Izvor nr. 2-4);
-    Pentru emiterea ecusoanelor de acreditare, jurnaliștii trebuie să prezinte acreditarea și o carte de identitate valabilă sau pașaport. 
2.    CENTRUL MEDIA
-    În timpul reuniunii, Centrul Media va fi operațional în cadrul Palatului Parlamentului (București,  str. Izvor nr. 2 - 4), intrarea A3/S2;
-    Accesul mass-media în incinta Palatului Parlamentului se va face începând cu ora 08.00;
-    Imaginile activităţilor derulate pe întreaga perioadă a reuniunii vor fi furnizate de către Televiziunea Română, host broadcaster al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. 

Tag-uri Institutii: