26 mai 2022

Reuniunea coordonatorilor naţionali din statele participante la Iniţiativa celor Trei Mări

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice Cornel Feruţă a participat joi, 17 iunie 2021, în sistem videoconferinţă, la cea de-a doua reuniune a coordonatorilor naţionali din statele participante la Iniţiativa celor Trei Mări/I3M.

Demnitarul român a salutat eforturile Bulgariei de a organiza în format fizic evenimentele din cadrul Iniţiativei celor Trei Mări în cursul lunii iulie 2021: Summit-ul şi Forumul de Afaceri I3M. A arătat că I3M rămâne o platformă importantă pentru implementarea proiectelor majore de conectivitate regională. Iniţiativa continuă să se consolideze, relevant în acest sens fiind şi faptul că s-au înregistrat progrese chiar şi în contextul marcat de pandemia de COVID-19.
Totodată, a evidenţiat rolul important pe care Forumul de Afaceri I3M îl are pentru dezvoltarea cooperării regionale, în vederea implementării proiectelor prioritare pentru regiune, prin facilitarea dialogului între reprezentanţii guvernamentali ai statelor participante I3M, dar şi între aceştia şi reprezentanţii mediul de afaceri şi investitori.

Secretarul de stat Cornel Feruţă a reiterat angajamentul ferm al României faţă de obiectivele şi proiectele prioritare I3M şi a exprimat convingerea că Summit-ul de la Sofia şi Forumul de Afaceri vor contribui la progresul şi consolidarea Iniţiativei.