7 decembrie 2021

Reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei va participa luni, 17 mai 2021, la reuniunea informală a miniştrilor şi secretarilor de stat pentru afaceri europene din statele membre UE. Reuniunea este organizată de Preşedinţia portugheză a Consiliului UE şi se va desfăşura în format fizic la Coimbra, Portugalia.

Agenda reuniunii informale va include un schimb de opinii privind regiunile ultra-periferice ale Uniunii Europene, cu accent asupra provocărilor cu care acestea se confruntă şi al rolului pe care aceste regiuni îl pot avea în îndeplinirea obiectivelor strategice ale Uniunii, inclusiv din perspectiva relansării economice şi a transformării verzi şi digitale.

De asemenea, cu ocazia reuniunii, va avea loc lansarea reţelei de prognoză a Uniunii Europene, ca structură de dialog şi schimb de experienţă între Comisie şi statele membre, axată pe obiectivul întăririi rezilienţei UE prin utilizarea instrumentelor de anticipare şi prognoză pe termen mediu şi lung. Lansarea va fi urmată de o discuţie la nivel ministerial asupra rezilienţei şi autonomiei strategice a Uniunii Europene.