Publicat: 12 Aprilie, 2019 - 13:28
Share

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, vă reamintim că în data de 16 aprilie 2019, va avea loc reuniunea informală a miniștrilor culturii. Lucrările se vor desfășura la București, la Palatul Parlamentului.

Evenimentul reunește miniștrii din statele membre ale Uniunii Europene și va fi prezidat de ministrul român al Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer Daniel Breaz. La reuniune vor mai participa Comisarul european Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, reprezentanţi ai Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene, reprezentanți ai Guvernului României și ai mass media.

Cele două sesiuni de lucru vor fi dedicate următoarelor subiecte: finanţarea şi inovarea pentru sectoarele culturale şi creative și patrimoniul cultural european. Cultura are un rol esențial în asigurarea convergenței și coeziunii în Europa, precum și în conștientizarea valorilor noastre comune. Având în vedere acest lucru, una dintre prioritățile Președinției Române a Consiliului UE este aceea de a crea noi oportunități pentru sectoarele culturale și creative ale Europei.

Informații privind acreditarea jurnaliștilor:

Accesul jurnaliștilor la eveniment se face exclusiv pe baza acreditării pentru Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, https://accreditation.romania2019.eu/events/3Pnv45Yz8dQkjro(înregistrarea la acest eveniment a fost posibilă până la data de 5 aprilie 2019, așa cum am informat anterior); 
Jurnaliștii care și-au făcut acreditare pe portalul online https://accreditation.romania2019.eu/își pot ridica legitimațiile doar personal, cu un act de identitate și cu o copie după aprobarea acreditării, de la Centrul de Acreditare de la Palatul Parlamentului (București, strada Izvor, nr. 2-4, intrarea S2), între orele 09:00-17:00 sau, în ziua reuniunii ministeriale, între orele 07:00-18:00; 
Jurnaliștii care nu au acreditaretrebuie să urmeze procedura la fața locului și este necesar să aibă asupra lor un act de identitate valabil și o scrisoare de confirmare nominală, pe hârtie cu antet, de la instituția pe care o reprezintă. 
 
PROGRAM MEDIA

Marţi, 16 aprilie

08:30 – 09:30       Doorstep  – oportunități foto și video pentru jurnaliștii acreditați

Locaţie: Palatul Parlamentului, intrarea C1

                         Handshake – oportunități foto și video pentru jurnaliștii acreditați

În fața sălii I.I.C Brătianu

09:30 – 09:40       Tour de table – oportunități de imagine; participă doar fotografii și cameramanii acreditați

Locaţie: Palatul Parlamentului, Sala I.I.C Brătianu

12:30                  Fotografia de familie – oportunități foto și video pentru jurnaliștii acreditați

Locaţie: Palatul Parlamentului, în fața sălii Al.I. Cuza

17:00                  Conferință de presă

                         Participă Valer Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Tibor Navracsics, comisarul european responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport.
Locaţie: Palatul Parlamentului, Sala Nicolae Iorga

 
 

Tag-uri Nume: