Publicat: 7 Februarie, 2019 - 10:27
Share

Joi și vineri are loc, la București, la Palatul Parlamentului, reuniunea informală a miniștrilor justiției și afacerilor interne. Evenimentul va fi prezidat de ministrul Carmen Dan, pentru secțiunea de afaceri interne, respectiv de ministrul Tudorel Toader, pentru secțiunea de justiție. 

La reuniune vor participa miniștrii de justiție și afaceri interne din Statele Membre ale Uniunii Europene, Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Julian King, comisarul european pentru securitate internă, Věra Jourová, comisarul european pentru justiție, protecția consumatorului și egalitate de gen, Gilles de Kerchove, coordonatorul UE pentru combaterea terorismului, Claude Moraes, președintele Comisiei LIBE din Parlamentul European, Pavel Svoboda, președintele Comisiei JURI din Parlamentul European, Ladislav Hamran, președintele Eurojust, Catherine De Bolle, directorul executiv al Europol, Fabrice Leggeri, directorul Frontex, Michael O’Flaherty, directorul Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), Tiina Astola, director general pentru justiție și consumatori în cadrul Comisiei Europene, Christine Roger, director general pentru justiție și afaceri interne în cadrul Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene, precum și alți oficiali din cadrul unor agenții europene.

Subiectele abordate la reuniunea informală țin de prevenirea și combaterea terorismului, cooperare polițienească, spațiul Schengen, migrație și azil. La finalul sesiunii, în jurul orei 17.15, este programată o conferință de presă.
 

Tag-uri Nume: