Publicat: 29 Iunie, 2017 - 09:44
Share

               Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, Nicolae Nasta, va participa joi, 29 iunie, la Cartierul General NATO de la Bruxelles, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO. 
              
 În cadrul reuniunii, miniştrii aliaţi ai apărării vor aborda cele două teme consacrate în luna mai, tot la Bruxelles, în cadrul Reuniunii Speciale a şefilor de state şi de guverne, respectiv partajarea echitabilă a sarcinilor în cadrul Alianţei şi intensificarea rolului NATO în contracararea terorismului. Totodată, va fi discutat stadiul implementării deciziilor Summit-ului de la Varşovia, referitoare la postura aliată de descurajare şi apărare. 
              
 Agenda reuniunii include şi un prânz de lucru, cu participarea Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, şi a reprezentanţilor Finlandei şi Suediei, dedicat analizării stadiului implementării propunerilor cuprinse în Declaraţia comună NATO-UE, precum şi a aspectelor privind finanţarea apărării la nivelul celor două organizaţii. De asemenea, ministeriala apărării va dezbate, în formatul Misiunii Resolute Support, rolul NATO în Afganistan pentru următoarea perioadă.
               
Secretarul de stat Nicolae Nasta va participa și la reuniunea în formatul statelor contributoare la implementarea Conceptului Framework Nation / FNC organizată de Germania și dedicată analizării progresului realizat în domeniile de activitate subsumate iniţiativei din perioada 2016-2017, respectiv identificării de soluţii de cooperare pentru viitor.