Publicat: 30 Martie, 2017 - 08:57
Share

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, va participa vineri, 31 martie 2017, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO. Reuniunea va reprezenta un reper important în pregătirea Reuniunii șefilor de stat și de guvern din mai 2017, fiind ultima întâlnire de nivel înalt înaintea reuniunii liderilor aliați.

Discuțiile ministeriale vor viza, cu precădere, aspecte legate de rolul Alianței în proiectarea stabilității în vecinătate, urmând a fi abordate atât aspecte legate de vecinătatea estică și Balcanii de Vest, cât și de cea sudică, cu accent pe eforturile de combatere a terorismului. Ucraina va fi un subiect distinct pe agendă, o sesiune din programul ministerialei fiind în formatul Comisiei NATO-Ucraina (NUC).

De asemenea, miniștrii vor avea un schimb de opinii cu privire la direcțiile strategice de acțiune a Alianței în actualul context de securitate. Cu acest prilej, va fi evaluat stadiul implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varșovia și vor fi trecute în revistă prioritățile pentru perioada următoare, inclusiv în contextul pregătirii viitoarei Reuniuni a șefilor de stat și de guvern din mai 2017.