Publicat: 1 Decembrie, 2020 - 09:15
Share

Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a participat luni, 30 noiembrie 2020, la reuniunea miniştrilor educaţiei din Uniunea Europeană. Pe agenda evenimentului a fost inclusă şi o dezbatere cu tema Configurarea Spaţiului european al educaţiei şi a viitorului cadru strategic pentru cooperare europeană în educaţie şi formare.

În intervenţia sa, Monica Cristina Anisie s-a referit la rolul relevant jucat de cooperarea europeană din perspectiva implementării unei noi viziuni în domeniul educaţiei şi formării, în contextul provocărilor fără precedent cu care se confruntă întreaga societate.

Ministrul educaţiei şi cercetării a subliniat, totodată, importanţa iniţiativei de creare a unui Spaţiu european al educaţiei până în anul 2025, a creşterii rezilienţei sistemelor de educaţie, precum şi a consolidării unor sisteme de educaţie şi formare eficiente, incluzive şi de calitate, care să ofere oportunităţi egale de dezvoltare a potenţialului fiecărei persoane.

În acelaşi timp, ministrul român a subliniat însemnătatea întăririi valorilor europene comune, exprimându-şi solidaritatea cu victimele atacurilor teroriste din Europa.
Precizăm că, în marja reuniunii informale a miniştrilor educaţiei, a avut loc un eveniment simbolic, în cadrul căruia a fost adoptată Declaraţia de la Osnabruck, prin care statele membre reconfirmă educaţia şi formarea profesională ca domenii politice prioritare pentru cooperarea europeană. Documentul a fost lansat de Comisia Europeană şi a fost negociat sub egida Preşedinţiei rotative a Germaniei la Consiliul Uniunii Europene (1 iulie - 31 decembrie 2020).

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: