27 mai 2022

Reuniunea Secretariatului Internaţional, a preşedinţilor de comisii şi a raportorilor Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

COMUNICAT DE PRESĂ privind participarea la reuniunea Secretariatului Internaţional, a preşedinţilor de comisii şi a raportorilor Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (Corfu, Grecia, 9-12 decembrie 2021)

În perioada 9-12 decembrie 2021, a avut loc, în Corfu, Grecia, reuniunea Secretariatului Internaţional, a preşedinţilor de comisii şi a raportorilor Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (A.I.O.).

La această acţiune, Camera Deputaţilor a fost reprezentată de domnul deputat Ioan Vulpescu, preşedinte al delegaţiei Camerei Deputaţilor la A.I.O. şi raportor al Comisiei pentru regulament din cadrul A.I.O.

Evenimentul a fost prezidat de Secretarul General al A.I.O., domnul Maximos Charakopoulos, în prezenţa preşedintelui Adunării Generale, domnul Serghei Gavrilov.

Activităţile desfăşurate în cadrul întrunirii din Corfu au cuprins, printre altele, prezentarea şi dezbaterea raportului de ansamblu cu privire la activităţile anterioare ale A.I.O. şi contactele realizate cu alte instituţii parlamentare internaţionale, universităţi şi societatea civilă, prezentarea şi dezbaterea propunerilor privind calendarul de activităţi al organizaţiei pentru perioada următoare, precum şi organizarea activităţilor din cadrul comisiilor de specialitate ale A.I.O.

Lucrările reuniunii au mai vizat subiecte relevante cu privire la activităţile întreprinse la nivelul organizaţiei pentru promovarea Bisericilor Sfânta Sofia din întreaga lume, participarea activă a A.I.O. în cadrul Conferinţei privind viitorul Europei, precum şi situaţia epidemiologică mondială şi experienţele acumulate în încercarea de combatere a pandemiei.