Publicat: 3 Martie, 2017 - 08:35

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, va participa, la 3 martie 2017, la Zagreb, la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP). Evenimentul este organizat de Președinția croată în exercițiu a SEECP, sub motto-ul 'Connection, Cooperation, Communication'.

Discuțiile vor aborda evoluțiile politice din Europa de Sud-Est, rolul SEECP în consolidarea cooperării regionale și intensificarea procesului de integrare europeană și euro-atlantică a Europei de Sud-Est. Totodată, va fi discutată și andosată o Declarație comună a reuniunii care vizează avansarea regiunii spre integrarea în UE și NATO, cooperarea în domeniul dezvoltării durabile a infrastructurii, combaterea terorismului, migrația.

Șeful delegației României va sublinia interesul constant al țării noastre pentru promovarea SEECP ca principal for pentru relansarea cooperării regionale și angajamentul țării noastre în vederea impulsionării structurilor de cooperare regională, ca elemente capabile să contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii, precum și la pregătirea regiunii pentru aderarea la instituțiile europene și euro-atlantice.

Cu ocazia participării la evenimentul menționat, secretarul de stat George Ciamba va avea o serie de întâlniri bilaterale cu șefii delegațiilor participante la reuniunea de la Zagreb.