Publicat: 29 August, 2019 - 08:27
Share

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, va participa în perioada 29-30 august 2019 la reuniunea semestrială informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (Gymnich), găzduită la Helsinki de către Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE.

Reuniunea va debuta cu un prânz de lucru comun ai miniştrilor de externe şi, respectiv, ai apărării din statele membre ale UE, care va avea ca temă principală de discuţie ameninţările hibride. Agenda va cuprinde şi alte subiecte de actualitate, precum Orientul Mijlociu, cu accent pe situaţia din Golf, sau regiunea Arctică. Cu aceeaşi ocazie, miniştrii de externe europeni vor avea o sesiune comună cu partenerii din Balcanii de Vest, în care vor aborda cooperarea regională.

Conform tradiţiei, la discuţiile informale ale miniştrilor de externe este invitat să participe şi preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, David McAllister.

De asemenea, miniştrii de externe europeni vor participa la un dejun informal de lucru privind drepturile omului, organizat în marja Gymnich, la care sunt invitaţi partenerii din Balcanii de Vest şi Turcia.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: