Publicat: 21 Octombrie, 2020 - 11:55
Share

Secretarul de stat Iulian Octavian STANA a participat în data de 20 octombrie 2020, la reuniunea virtuală de evaluare a Grupului de experți privind Evaluarea Performanțelor de Mediu (EPR) din cadrul Comisiei Economice a ONU pentru Europa (UNECE), pentru proiectul de document privind Cea de-a Treia Evaluare a Performanțelor de Mediu din România.

Cea de-a Treia Evaluare a Performanțelor de Mediu din România ne va oferi un sprijin suplimentar pentru eforturile pe care le-am întreprins deja pentru îmbunătățirea calității mediului în țara noastră. Suntem pe deplin conștienți de faptul că România va trebui să depună în continuare eforturi pentru a spori eficacitatea instrumentelor politice în scopul îndeplinirii obiectivelor de mediu și pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) la nivel național” a declarat secretarul de stat Iulian Octavian STANA, în intervenția de deschidere din partea României.

Cea de-a Treia Evaluare a Performanțelor de Mediu din România a debutat în luna ianuarie 2019, iar pentru analiza proiectului de document, în perioada 20-23 octombrie 2020, Secretariatul UNECE organizează evaluarea în cadrul Grupului de experți privind Evaluarea Performanțelor de Mediu (EPR) al UNECE, prin intermediul reuniunilor virtuale.

Evaluarea Performanțelor de Mediu este un proces coordonat de Comisia Economică a ONU pentru Europa (UNECE) pentru statele regiunii pan-europene care nu sunt membre ale Organizației Economice pentru Cooperare și Dezvoltare (OECD).

În încheiere, secretarul de stat Iulian STANA a urat succes experților în revizuirea proiectului de document privind Cea de-a Treia Evaluare a Performanțelor de Mediu din România.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: