21 mai 2022

Revelaţia anului la Teatrul „Gong” din Sibiu: un spectacol de teatru – concert

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 19 iunie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Vaca Rosalinda – o fabulă muzicală”.

Antrenant şi muzical, spectacolul de la Sibiu este o joacă hazlie ce se construieşte ca o călătorie în lumea animalelor. Proiectul iniţiat de actorii Eliza Păuna, Claudiu Fălămaş, Alexandra Şerban, Paul Bondane şi Anton Balint se constituie ca o pledoarie pentru respect şi acceptare. Rosalinda este o vacă specială şi încântătoare, dar foarte enervantă prin atitudinea sa critică şi exasperantă. Viaţa la fermă devine insuportabilă, iar ţăranul decide să îşi trimită vaca departe de casă. Doar că liniştea acestora este din nou tulburată după ce în ogradă apar animale sălbatice ce au fugit să se ascundă de Vaca Rosalinda trimisă cu trenul în Africa. În încercarea de a-şi reconstrui locul paşnic, fiecare animal îşi cântă povestea într-o înlănţuire ce va face deliciul publicului, indiferent de vârstă. Actorii Teatrului „Gong” au creat un adevărat laborator muzical, experimentând naraţiuni performative pline de energie. Aceştia cântă la chitară, cajon, clapă, tobe, trompetă, djembe, fluier, tamburină, drâmbă, maracos, clopote tubulare şi cabasa, conturând un spectacol inventiv şi eclectic.

„Proiectul s-a născut în urma lecturilor derulate ca studiu individual pe perioada cât teatrul a fost închis publicului. Pornind de la piesa în limba germană Die Kuh Rosmarie de Andri Beyerler, actorii au creat o poveste muzicală pentru a-şi pune în valoare noile preocupări artistice. E o adevărată performanţă de care suntem foarte mândri!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Spectacolul va avea patru reprezentaţii la finalul acestei săptămâni (vineri, 18 iunie, de la ora 18:00 / sâmbătă, 19 iunie, de la orele 11:00 şi 18:00 / duminică, 20 iunie, de la ora 11:00), fiind disponibil, de asemenea, spre organizare, în circuit închis pentru şcoli şi grădiniţe.

„Vaca Rosalinda – o fabulă muzicală” are o durată de aproximativ 50 de minute şi este prezentat în limba română. Spectacolul nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani. Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online, prin teatrulgong.ro, cu respectarea tuturor măsurilor de distanţare socială şi siguranţă sanitară. Preţul unui bilet este de 12 lei, tarif flexibil.