Publicat: 13 Martie, 2018 - 15:12

Reynaers Aluminium, lider european pe segmentul soluțiilor de aluminiu pentru sectorul de construcții estimează o majorare cu aproximativ 10% a cifrei de afaceri pentru 2018 în România. Segmentul rezidențial va înregistra o creștere semnificativă în portofoliul companiei, urmat de clădirile de birouri și proiectele mixte. Planurile Reynaers Aluminium în România vizează dezvoltarea canalului de distribuție prin deschiderea unui nou showroom în centrul Bucureștiului, precum și extinderea la nivel național, care în acest moment acoperă zone în continuă dezvoltare (Cluj, Timișoara și Iași). 

În 2017, valoarea contribuției echipei locale Reynaers România la afacerile grupului a fost de aproximativ 7 milioane euro, având o creștere cu 15% mai  mare decât în 2016.
Grupul Reynaers Aluminium a înregistrat afaceri de 426 milioane euro în 2017, are peste 2.000 de angajați în 40 de țări din întreaga lume şi exportă în peste 70 de țări de pe 5 continente.

Furnizarea soluțiilor din aluminiu pentru segmentul rezidențial vor avea un aport semnificativ în creșterea vânzărilor companiei, datorită livrării unui volum mare de repere pentru tâmplărie și uși glisante pentru finalizarea unor proiecte mari din piață, precum și pentru demararea lucrărilor pentru noi proiecte de notorietate atât din București, cât și din țară.

Pentru o locuință cu o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați, o investiție în tâmplăria termoizolantă din aluminiu poate porni de la 10.000 euro.

„Românii au început să fie din ce în ce mai interesați de achiziția unor soluții de înaltă calitate și au înțeles, că optând pentru materiale inferioare, riscă exact opusul, cheltuieli finale mai mari. Beneficiile tâmplăriei din aluminiu premium exprimate prin posibilități infinite de design, performanțe termice și durabilitate sunt acum percepute corect de către clienți. Dacă ne gândim că durata de viață a unei clădiri este de 50 de ani, realizăm că cea mai mare parte a costurilor țin de întreținerea ei. Investitorii privați au conștientizat aceste cheltuieli și în consecință iau decizia de a investi în materiale de calitate cu eficiență ridicată atât din punct de vedere al fiabilității, cât și din punct de vedere energetic. Nu putem  afirma același lucru și despre investițiile publice unde deși ar trebui utilizate cele mai performante materiale, acest lucru nu se întâmplă. Există un vid legislativ în domeniul tâmplăriei termoizolante din țara noastră comparativ cu alte țări europene. Performanțele cerute prin caietele de sarcini aferente investițiilor publice ar trebui revizuite și adaptate la nivelul normelor europene” , a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România.

Anul 2018 va reprezenta lansarea Masterline 10, sistemul de ferestre pentru construcții eficiente energetic. Sistemul Masterline 10 a obținut certificatul Certified Passive House Component acordat de Institutul Passive House din Germania.

„MasterLine 10 este creată să depășească barierele gândirii convenționale și să transforme în realitate orice creație arhitecturală. Noile ferestre sunt concepute conform tendințelor de astăzi și de mâine privind construcția clădirilor: clădiri cu un consum redus de energie, acces maxim al luminii naturale, performanțe excelente și construcții sigure.”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România.

Sistemul pentru ferestre Masterline 10 va fi disponibil pentru piețele din toată Europa începând cu luna aprilie. Până la finalul anului, Reynaers Aluminium va completa gama Masterline 10 cu soluțiile pentru uși de acces. Sistemul de garanție standard de 10 ani oferită de Reynaers Aluminium se va aplica și acestui sistem.

Grupul Reynaers Aluminium a investit în ultimii ani peste 100 milioane euro în automatizarea și digitalizarea întregului lanț de activități.
În februarie 2018, a primit premiul "Factory of the Future" de la Federația Tehnologică Belgiană Agoria și SIRRIS, centrul colectiv pentru industrie tehnologică din Belgia. Prin acest premiu, compania Reynaers Aluminium este recunoscută și recompensată pentru procesul său de transformare de la un furnizor clasic la o organizație activă de înaltă tehnologie. Procesul de transformare, care a început în 2012, a dus la o creștere de 32% a cifrei de afaceri și o creștere de 29% a numărului de angajați ai grupului. Procesul de digitalizare a dus la o reducere semnificativă a timpilor în diverse procese și la creșterea productivității.

Cu sediul central în Duffel, Belgia, Reynaers Aluminium este unul dintre liderii europeni specializați în dezvoltarea soluțiilor durabile de aluminiu pentru uși, ferestre, pereți cortină, sisteme glisante, parasolare şi sere. Reynaers România are în prezent peste 1000 de clienți din categorii variate precum: investitori direcți sau beneficiari finali, antreprenori generali, dezvoltatori, arhitecți și firme de tâmplărie. Prezentă pe piața locală din 1996, Reynaers România a realizat peste 500 de proiecte și este cea mai mare reprezentanță din Europa de Est. Printre proiectele care au devenit puncte de referință ale activității companiei se numără Oregon Park, Afi Park, Aeroportul Henri Coandă, Promenada Mall, Braşov Business Park, Malmo Towers Craiova, Aeroportul din Cluj-Napoca și multe altele.
 

Tag-uri Institutii: