Publicat: 10 Aprilie, 2019 - 11:26
Share

Reynaers Aluminium România, parte a liderului european pe segmentul soluțiilor de aluminiu pentru sectorul de construcții, estimează o evoluție a pieței de tâmplărie de aluminiu cuprinsă între 5 % și 10 % până la finele acestui an. Totodată, reprezentanții Reynaers România se așteaptă la aceeași creștere procentuală a cifrei de afaceri a companiei în 2019, susținută de direcțiile pieței, precum și de strategia de dezvoltare planificată. 
„Tendințele ne arată că piața s-a maturizat, drept urmare atât industria, cât și business-ul nostru evoluează organic, conform așteptărilor. Creșterea domeniului în care activăm se datorează, în mare parte, rezultatelor obținute în urma unui amplu proces de educare a pieței, prin care s-au făcut cunoscute avantajele pe termen lung ale soluțiilor de înaltă calitate”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers România. 
Dacă la nivelul anului 2018, reprezentanții Reynaers România estimau o valoare a pieței de aproximativ 60 de milioane de euro, pentru anul curent aceștia estimează o rată de creștere a domeniului cuprinsă între 5 % și 10 %. 
Reynaers România, creștere de 10 % a afacerilor și investiții la nivel național 
Anul trecut a fost marcat de o majorare cu 18 % a business-ului Reynaers România, comparativ cu 2017, înregistrând cu 8 % peste prognozele realizate. Creșterea a fost susținută, preponderent, de trendul ascendent al pieței de construcții, cât și de orientarea clienților către soluții premium. Pentru 2019, Reynaers estimează o creștere de 10 % a cifrei de afaceri, determinată de un plan de investiții menit să consolideze poziția companiei pe piața locală. 
Peste 60 % dintre livrările efectuate în 2018 de Reynaers Aluminium pe plan local au fost reprezentate de sistemele de tâmplărie și uși glisante pentru proiectele rezidențiale, existând o pondere echilibrată între gamele de produse. În principal, cele mai multe cereri s-au înregistrat pe segmentul rezidențial – atât ansambluri, cât și case, precum și zona de office. Printre cele mai mari proiecte onorate de Reynaers în 2018 se numără One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, Rahmaninov Residence, Aviației Park, Catedrala Mântuirii Neamului, Arctic Găiești, Oregon Park, Amber Gardens etc. 
Pentru anul acesta, compania are în derulare un amplu plan de investiții, menit să îi consolideze poziția în industrie, Reynaers Aluminium având în prezent o cotă de piață de circa 14-15 %. Astfel, printre direcțiile de dezvoltare se numără lansarea unui nou centru logistic, mai performant, alături de continuarea procesului de extindere la nivel național, demarat la început de 2018. În prezent, compania acoperă zone precum Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. 
Totodată, printre obiectivele companiei se numără continuarea procesului de educare a pieței, prin diverse strategii dezvoltate. Spre exemplu, una dintre direcțiile Reynaers în acest sens este pregătirea propriilor parteneri, prin training-uri de formare profesională  (propriile conferințe R-Learning), vizite de specializare la sediul companiei din Belgia, precum și cursuri dedicate la nivel local. 
                                                                                 
Înființat în anul 1965, cu sediul central în Duffel (Belgia), grupul Reynaers Aluminium reprezintă unul din liderii europeni specializați în dezvoltarea soluțiilor durabile din aluminiu pentru uși, ferestre, pereți cortină, sisteme glisante, parasolare și sere. La nivel global, produsele Reynaers Aluminium se comercializează în 70 de țări, compania având peste 2.200 de angajați, în peste 40 de țări. Grupul Reynaers a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 537 milioane euro. 
Prezentă pe piața locală din 2006, Reynaers Aluminium România a cunoscut o creștere rapidă pe piața de profil, produsele adresându-se proiectelor rezidențiale, comerciale, office sau industriale. Printre lucrările de referință se numără Aeroportul Henri Coandă, Brașov Business Park, Promenada Mall, Afi Business Park, Amber Gardens, One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, Rahmaninov Residence, Aviatiei Park, Catedrala Mântuirii Neamului, Arctic Găiești etc. 
Reynaers România a câștigat premiul Best Material Supplier of the Year în cadrul CIJ Awards Gala 2018, unul dintre cele mai importante evenimente de real estate din România, ce premiază anual cele mai importante companii din domeniu.