17 iunie 2021

Rezilienţa, tema centrală a unui webinar organizat în premieră de MApN şi NSC

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Rezilienţa, tema centrală a unui webinar organizat în premieră de MApN şi NSC în procesul de definire a Busolei Strategice la nivelul UE

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat luni, 12 aprilie, la webinarul „Building Together A More Resilient Europe. Military Assistance To Civilian Authoroties”, organizat de Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu New Strategy Center.

Acest eveniment este asimilat etapei de dialog strategic din cadrul procesului de definire a Busolei Strategice la nivelul UE şi reprezintă contribuţia României în cadrul pilonului dedicat rezilienţei, reunind reprezentanţi ai mediului academic şi think tankurilor, precum şi experţi militari şi civili din cadrul instituţiilor europene, respectiv ai statelor membre ale UE.

Demnitarul român a salutat organizarea în premieră a acestui webinar, subliniind importanţa consolidării rezilienţei în societate, în special în contextul globalizării care a demonstrat că este imperativ necesar un răspuns adecvat tuturor crizelor ce provin din surse diversificate, precum cel sanitar, militar, economic sau digital.

Totodată, a evidenţiat rolul forţelor şi capabilităţilor militare în sprijinul instituţiilor civile.