18 septembrie 2021

Rezistența anti-talibana din Panjshir solicită Turciei să nu recunoască guvernul taliban

Panjshir
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sub talibani, „femeile din Afganistan sunt în pericol de moarte”, spun oficialii rezistenței

Participanții in cadrul mișcării de rezistență anti-talibani de la Panjshir au solicitat Turciei să nu recunoască guvernul mișcării radicale talibane. Un astfel de apel a fost postat pe Twitter, pe unul dintre conturile rezistenței, joi.

Trebuie sa știți că sub talibani, „femeile din Afganistan sunt în pericol de moarte”. Dacă Ankara „recunoaște și sprijină guvernul taliban, aceasta va deveni complice la crimele lor”, crede rezistența. Panjshir-ul solicită „prevenirea acestui lucru înainte de a fi prea târziu”.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus mai devreme că nu exclude contactele directe cu talibanii, dacă sunt create condiții pentru acest lucru și există motive. În acest moment, nu au existat contacte la nivel înalt între părți. Ambasada Turciei la Kabul, însă, continuă să lucreze la construirea misiunii diplomatice în centrul Capitalei. Descriind guvernul format de talibani, Erdogan a spus că acesta este „un cabinet interimar, iar Turcia nu știe cât va funcționa”, prin urmare, țara „urmărește îndeaproape acest proces”.

Foto Dreamstime. com

Ciprian Pop